Spoznajte bodoče zvezde spidveja

Foto: amtk.si Spidvej Ilirija Foto: Sašo Ključarič Matic Ivačič Foto: Sašo Ključarič Matic Ivačič Foto: Sašo Ključarič Matic Ivačič Foto: Sašo Ključarič Matic Ivačič Foto: Sašo Ključarič Matic Ivačič Foto: Urban Urbanc Matej Žagar Foto: Urban Urbanc Matej Žagar
Ljubljana. Stadion Ilirija bo to soboto gostil finale mladinskega evropskega prvenstva v spidveju, na katerem se bodo predstavili največji bodoči asi tega motornega športa.
Oglej si celoten članek

V soboto, 9. julija, se bo ob 16. uri v športnem parku Ilirija začel finale evropskega prvenstva (EP) v spidveju za mladince do 19 let. Gre za največji letošnji spektakel tega motornega športa pri nas, saj se bodo občinstvu predstavile bodoče zvezde oziroma potencialni kandidati za nastop na dirkah za veliko nagrado (Grand Prix). Nad organizacijo bedi Avto moto touring klub iz Ljubljane.

Kdo bo Žagarjev naslednik?

Slovenski tekmovalci so na tovrstnih tekmovanjih v preteklosti že dosegali visoke uvrstitve. Najbolj se je leta 2002 na mladinskem EP z zmago v latvijskem Daugavpilsu proslavil član AMTK Matej Žagar. Slovenija kot država prirediteljica resnega kandidata za zmago tokrat nima – zastopal nas bo le en dirkač, in sicer 17-letni član AMD Krško Matic Ivačič. Med favorite za zmago spadajo Poljaki (Artur Czaja, Kacper Gomólski, Tobiasz Musielak, Bartosz Zmarzlik, Piotr Pawlicki in Mikołaj Curyło) in Danci (Mikkel Bech Jensen, Michael Jepsen Jensen in Jonas B. Andersen). Na dozdajšnjih 14 prvenstvih je šla zlata kolajna šestkrat na Poljsko, po dvakrat so bili najboljši Danci in Švedi, s po eno zmago pa se lahko pohvalijo Čehi, Hrvati in Slovenci.

Vstopnice za ogled prvenstva bodo naprodaj na stadionu Ilirija dve uri pred dirko, in sicer po enotni ceni 8 evrov. Za mlade do 14. leta je vstop prost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.