Sprehod Domračeve, Teja 5-krat mimo za 23. mesto

Foto: EPA Domračeva Zajceva Mäkäräinen Pokljuka zasledovanje skupinski start svetovni poka Foto: EPA Domračeva Pokljuka zasledovanje skupinski start svetovni pokal Foto: EPA Domračeva zastava Belorusija Pokljuka zasledovanje skupinski start svetovni poka Foto: EPA Domračeva Pokljuka zasledovanje skupinski start svetovni pokal Foto: EPA Gregorin start Belorusija Pokljuka zasledovanje skupinski start svetovni pokal
Tekmovalni vikend na Pokljuki se je končal z zmago Belorusinje Darje Domračeve, ki je dobila tekmo na 12,5 km s skupinskim startom. Druga je bila Finka Kaisa Mäkäräinen (+22,2/2), tretja pa Rusinja Olga Zajceva (+35,9/1). Teja Gregorin 23. (+2:55,6/5).
Oglej si celoten članek

Teja Gregorin je bila v boju za deseterico do prvega streljanja stoje. Ko pa je v stoječem položaju zgrešila po dvakrat, skupaj se je nabralo pet kazenskih krogov, je zaostanek zrasel na skoraj tri minute in sanj o visoki uvrstitvi pred domačim občinstvom na Pokljuki je bilo konec.

"Spet so se pojavile napake pri streljanju, a je očitno to trenutno moja forma. Tek je bil soliden, za boljši rezultat pa bo treba bolje realizirati streljanje, sicer se bomo pač nahajali na 20. ali 25. mestu. Svetla točka je napredek v teku," je bila nezadovoljna Gregorinova, ki je priznala, da je bila razočarana s pokljuškimi nastopi, saj si je pred domačim občinstvom želela precej več.

Glavo na pravo mesto

 

"Čakata me še dve tekmi in tam bom skušala doseči kakšen dober izid, a bo treba glavo dati na pravo mesto," je še povedala tekmovalka, ki je bila zelo zadovoljna tudi s tem, da je spet popolnoma zdrava, zato ima na zadnjih dveh tekmah še visoke cilje.

"Tekmovalci na tekmi niso uživali, zato tokrat ni šlo. Danes je bil tek Gregorinove dober, vsi pa so imeli težave na strelišču. Zelo dobro je svoje delo opravil tudi servis," je povedal slovenski trener Uroš Velepec, ki prav tako ni skrival, da si je želel večji uspeh slovenske ekipe.

Domračeva se še vedno počuti olimpijsko

Tudi žensko tekmo so odločile razmere na strelišču, med 30 najboljšimi tekmovalkami v pokalu pa ni bilo posameznice, ki bi zadela vseh 20 tarč. Še enkrat je zavidljivo formo potrdila trikratna olimpijska prvakinja iz Belorusije Darja Domračeva, ki je blestela že v soboto, ko se je v zasledovanju z 28. mesta prebila na stopničke.

"Obdržala sem dobro olimpijsko formo. V četrtek sem v težkih pogojih res naredila preveč napak na strelišču, težka je bila tudi proga, a v soboto in nedeljo sem potrdila dobro pripravljenost. Danes nisem sicer ničesar pričakovala, a sem šla na tekmo zelo zelo sproščena in dobre volje," je povedala zmagovalka.

Promocija za domačo tekmo uspela

Enako zadovoljna je bila Kaisa Mäkäräinen, ki bo v domačem Kontiolahtiju oblekla rumeno majico vodilne v svetovnem pokalu, pred doslej vodilno Norvežanko Toro Berger pa ima 14 točk naskoka.

"Obljubila sem, da bom naredila nekaj promocije za domačo tekmo, kar mi je zdaj uspelo na najboljši način," je povedala Finka. Tretja pa je bila Olga Zajceva, ki je na zadnjem streljanju pridobila predvsem zaradi napake Slovakinje Anastazije Kuzmine, ki je morala po zadnjem strelskem postanku dvakrat v kazenski krog, s čimer je izgubila stopničke. Po zadnjem streljanju je bila Zajceva celo druga, a je bilo 15 sekund premajhna prednost, da bi ustavila razpoloženo Mäkäräinenovo.

Prihodnji teden se bo biatlonska karavana preselila v Kontiolahti, ki bo prihodnje leto gostil svetovno prvenstvo, teden dni pozneje pa se bo letošnja sezona končala v Oslu. Na Pokljuko se bodo najboljši biatlonci vrnili med 17. in 21. decembrom v novi sezoni svetovnega pokala 2014/15.

Svetovni pokal, Pokljuka, zasledovanje na 15 km, skupinski start (Ž), rezultati:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.