Spremembe v slovenskih ligah

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije je na ponedeljkovi redni seji sprejel predlog o spremembah tekmovalnih sistemov ter sistemov napredovanj in nazadovanj med slovenskimi ligami za moške v prihodnjih dveh sezonah. Sistemi za to sezono ostajajo nespremenjeni.
Oglej si celoten članek

Prav tako v tej sezoni ostaja nespremenjen sistem kvalificiranja v ligo Aba in ostala evropska tekmovanja. Med najboljšimi klubi na Jadranu bosta imela pravico nastopiti najboljša ekipa lige za prvaka ter državni prvak.

V sezoni 2016/2017 bodo v 1. SKL za moške vse ekipe sodelovale od začetka tekmovanja. Po dvokrožnem sistemu v prvem delu se bo prvoligaško tekmovanje razdelilo na dve skupini s po šestimi ekipami. Najboljše štiri ekipe lige za prvaka bodo napredovale v polfinale, iz 1. SKL za moške pa bodo neposredno izpadle najslabše tri ekipe lige za obstanek.

V isti sezoni bo prvak 2. SKL za moške, v kateri bo sodelovalo 12 moštev, napredoval med prvoligaše, najslabše tri zasedbe pa bodo nazadovale v 3. SKL.

V 3. SKL bo v prihodnji sezoni nastopalo 24 ekip, ki bodo uvodoma tekmovale v treh skupinah s po osmimi člani. V ligo za prvaka, od koder bo v 2. SKL napredoval končni zmagovalec, se bosta uvrstili najboljši dve moštvi vsake skupine prvega dela. V 4. SKL bodo izpadla najslabša tri moštva, medtem ko bo od tam v ligo višje napredoval prvak.

Od leta 2017 deseterica v prvi ligi

V sezoni 2017/2018 bo tako v 1. SKL za moške nastopilo deset moštev. V drugi del bo napredovala osmerica, medtem ko se bosta zadnjeuvrščeni ekipi prvega dela za svoji mesti med prvoligaši v sledeči sezoni borili s štirimi najboljšimi ekipami 2. SKL.

V drugem delu drugoligaške konkurence bodo štiri ekipe igrale razigravanje za razvrstitev od 5. do 8 mesta, najslabše štiri zasedbe pa se bodo borile v ligi za obstanek, od koder bosta nivo nižje izpadli dve zasedbi. V 3. SKL bo sistem tekmovanja ostal podoben kot sezono pred tem, razlika bo le, da v 4. SKL izpadeta dve ekipi, ki ju bosta nadomestili najboljši moštvi 4. SKL.
Po enakem sistemu kot v sezoni 2017/2018 bodo potekale tudi nadaljnje sezone.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.