Spremembe v strokovnem štabu pred kvalifikacijami

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pred Slovenijo, ki bo zelo oslabljena, ključni del kvalifikacij.
Oglej si celoten članek

Selektor Aleksander Sekulić bo 2. novembra objavil seznam za kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo, Slovenija se bo v gosteh pomerila z Izraelom, neposrednim konkurentom v boju za tretje mesto, ki še vodi na SP, in v Kopru z Nemčijo. Slednja ima doselej sedem zmag in en poraz, enako tudi Finska, tretja je slovenska košarkarska izbrana vrsta s petimi zmagami in tremi porazi. 

Slovenskim košarkarjem sledi Izrael, ki je zbral dve zmagi in dva poraza več, a bi on morebitnih dveh uspešnih tekmah proti Sloveniji lahko skočil na tako pomembno tretjo pozicijo. Slovenci bodo v naslednjih tekmah sicer nastopili zelo oslabljeni, manjkala bo na primer celotna prva peterka z zadnejga Eurobasketa.

Goran Dragić, Luka Dončić, Vlatko Čannčar namreč nastopajo v ligi NBA, Mike Tobey v evroligi, ki prav tako ne bo prekinila tekmovanja, Jaka Blažič pa je poškodovan. Zaradi evroligaških obveznosti bo najverjetneje odsoten tudi Klemen Prepelič, Zoran Dragić okrava po poškodbi, ki jo je staknil na EP, z Japonske se v Evropo v tem obdobju po predvidevanjih ne bo vračal Žiga Dimec. Vprašljiv je tudi Gregor Hrovat, ki je kot zadnji ostal brez Eurobasketa, Luka Rupnik pa trenutno še nima kluba.

Od zasedbe, ki je septembra nastopala v Nemčiji, so tako na voljo le Žiga Samar, Aleksej Nikolić, Edo Murić in Rupnik. 

Foto: Saša Despot Jernej Valentinčič

Na mesto naturaliziranega košarkarja se bo sicer verjetno vrnil Jordan Morgan, ki na začetku sezone odlično nastopa v turškem prvenstvu. 

Selektor je tako pred težavno nalogo, v dvoboja z Izraelom in Nemčijo pa bo vstopil s spremembami v strokovnem štabu. Izbrano vrsto sta po EP namreč zapustila njegova pomočnika Dragiša Drobnjak in Jernej Valentinčič, ki jih bosta nadomestila Luka Bassin in Dejan Mihevc, še naprej pa bo Sekuliću na voljo tudi Dalibor Damjanović.

Tekma z Izraelom bo na sporedu 11. novembra, z Nemčijo pa 14. novembra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 21:52 27. Oktober 2022.

    Lepa nezaupnica sekulicu. Ne razumem pa, zakaj tekme v tem obdobju. Tekma s poljsko je razbila pravljico. Za dolgo casa. …

  • 18:12 27. Oktober 2022.

    Še v popolni zasedbi niso ničesar naredili tako oslabljeni še manj. Sekuliču dati jasen, popravni izpit, ki ga verjetno ne …

  • 17:23 27. Oktober 2022.

    Sekuliča + Damjanoviča ven iz reprezentace pa smo zmagali.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.