Spremenjen format lige Telemach

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije (KZS) je na redni seji sprejel sklep, da bodo morali od sezone 2016/17 vsi klubi v ligi Telemach nastopati od začetka.
Oglej si celoten članek

Pred sejo IO KZS je potekal sestanek vodstva zveze s predsedniki vseh združenj, ki so skupaj pripravili izhodišča, ki jih je IO tudi soglasno podprl.

IO je sprejel odločitev, da bodo morali vsi klubi od sezone 2016/17 v ligi Telemach sodelovati od začetka, kar so pred tem z večino potrdili tudi klubi v Združenju klubov Lige Telemach. Tudi v naslednji sezoni bo v najmočnejši slovenski ligi nastopalo dvanajst ekip.

Že v tej sezoni se bo zgodila sprememba v pokalu Spar. Namesto tradicionalnega finalnega turnirja osmerice bodo ljubitelji košarke lahko na enem turnirju spremljali najboljše štiri ekipe, udeleženci pa bodo znani po šestih kvalifikacijskih krogih. Zadnji krog bo potekal v istem tednu kot finalni turnir, ekipe pa bodo odigrale po dve tekmi, po eno doma in v gosteh.

IO je med člane KZS sprejel dva nova kluba in sicer ekipi Veterani Laško in Sevnice, sprejel pa je tudi nekaj novosti v tekmovalnih pravilih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.