Sprint Oesterbergovi, Čebaškova 26.

Foto: EPA
Foto: EPA
Na tretji tekmi novoletne turneje sta sprinta v prosti tehniki dobila Norvežanka Ingvild Flugstadt Oestberg in Američan Simeon Hamilton. Edina slovenska predstavnica z izločilnih bojih Alenka Čebašek je nastope končala v četrtfinalu, na koncu je bila 26.
Oglej si celoten članek

"Neverjetno. Zelo sem vesela, zame je to izjemen dan. Imela sem dober občutek, cel dan sem se počutila močno, na koncu sem bila najmočnejša," je po tekmi povedala Oestbergova, ki je slavila prvo tekmo v svetovnem pokalu in z zmago prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku. Oestbergova je bila najhitrejša tudi v kvalifikacijah.

Norvežanke so slavile dvojno zmago, saj je na drugem mestu končala Astrid Uhrenholdt Jacobsen, tretja je bila Nemka Denise Herrman. Druga Slovenka na Tour de Skiju Barbara Jezeršek je ostala brez finalnega nastopa, bila je 56.

Spodbuden rezultat v kvalifikacijah

Po odličnem razultatu Alenke Čebašek v kvalifikacijah (8. čas), je bilo upravičljivo držanje pesti za preboj Čebaškove čim višje. Startala je v 5. četrtfinalni skupini, skupaj z vodilno v skupnem seštevku svetovnega pokala Norvežanko Marit Björgen, ki je prav tako v četrtfinalu končala z današnjim tekmovanjem. Alenka je v svoji skupini kot zadnja prečkala ciljno črto, kar je na koncu zadostovalo za 26. mesto. Barbara Jezeršek je obtičala v kvalifikacijah na 56. mestu in za nadaljnjimi boji zaostala do dobrih 5 sekund.

''Jezna in noro razočarana''

"Zelo sem razočarana nad končnim rezultatom, saj sem se počutila močno. Prvi krog sem z lahkoto vodila, da že nisem vedela kaj narediti. Narobe sem precenila progo in ciljni ovinek vzela po daljši poti. Smuči sem imela fenomenalne. Sem jezna nase in res noro razočarana. Danes sem dobila izjemno lekcijo za naprej," je povedala Čebaškova in dodala: "Grem naprej do Toblacha potem pa bomo videli ali bom nadaljevala, malo imam sicer zamašen nos, a to ne pomeni nič hudega."

Današnja zmagovalka Oestbergova je prevzela prvo mesto, druga je Marit Björgen, tretja pa Denise Herrmann. Alenka Čebašek je na 13. mestu z zaostankom 50,8 sekund. Barbara Jezeršek drži 48. mesto (+1:37,9).

Hamilton prvič na vrhu

Foto: EPA simeon hamilton Prvo zmago v svetovnem pokalu je slavil tudi Hamilton, prav tako najhitrejši v kvalifikacijah. "Nisem si mislil, da mi lahko uspe. Osredotočil sem na ciljno črto, izšlo se je dobro. Zabavno je, proga in mesto sta mi všeč, tudi vzdušje," je povedal Hamilton. Drugi je bil Kanadčan Alex Harvey, tretji pa Norvežan Martin Johnsrud Sundby. Edini Slovenec Boštjan Klavžar je končal na 77. mestu.

V skupnem sštevku s prednostjo 22,7 sekund vodi Alex Harvey, drugi je Šved Calle Halfarsson ter tretji Martin Johnsrud Sundby. Boštjan Klavžar je na 84. mestu.

Svetovni pokal, Lenzerheide, prosti sprint (Ž):

1. Ingvild Flugstadt Oestberg (Nor)
2. Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Nor)
3. Nemka Denise Herrman (Nem)
4. Laurien Van Der Graaff (Švi)
5. Hanna Kolb (Nem)
6. Sophie Caldwell (ZDA)
...
26. Alenka Čebašek (Slo)
56. Barbara Jezeršek (Slo)

Svetovni pokal, Lenzerheide, prosti sprint (M):

1. Simeon Hamilton (ZDA)
2. Alex Harvey (Kan)
3. Martin Johnsrud Sundby (Nor)
4. Federico Pellegrino (Ita)
5. Finn Haagen Krogh (Nor)
6. Calle Halfvarsson (Šve)
...
77. Boštjan Klavžar (Slo)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.