Sprinterski kralj Petacchi se je poslovil

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Italijanski kolesar Alessandro Petacchi se je pri 39 letih odločil za konec kariere. Petacchi je na treh največjih dirkah, po Franciji, Italiji in Španiji, zmagal v kar 48 etapah.
Oglej si celoten članek

Italijanski kolesar Alessandro Petacchi bo v zgodovino kolesarstva zapisan kot eden najboljših sprinterjev vseh časov. Ne nazadnje je v poklicni karieri zbral kar 178 zmag, večino teh prav po sprintu.

Majico za najboljšega sprinterja je dobil tako na Giro d'Italia (2004) kot tudi na Tour de France (2010) in na Vuelti (2005). Dobil pa je tudi dve klasični dirki, in sicer Milano - San Remo leta 2005 in Pariz - Tours 2007.

Petacchijevo kariero je očrnila dopinška afera, leta 2007 so ga na dirki po Italiji odkrili pri jemanju salbutamola, zaradi česar eno leto ni smel dirkati. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.