Spursi začeli z zmago, Lakersi s porazom

Foto: EPA
Foto: EPA
Čez lužo se je v noči na sredo začela sezona košarkarske lige NBA. Branilci naslova San Antonio Spurs so se morali precej potruditi, da so premagali Dallas Mavericks s 101:100. Na sporedu sta bili še dve tekmi, New Orleans Pelicans so bili s 101:84 boljši od Orlando Magic, Los Angeles Lakers pa so doma z 90:108 izgubili proti Houston Rockets.
Oglej si celoten članek

Francoz Tony Parker je za zmago Spursov prispeval 23 točk, San Antonio pa se je z Dallasom mučil že v minuli sezoni, ko je za napredovanje v finale potreboval sedem tekem. Morda jih je za tokratno tekmo navdahnila tudi veličastna slovesnost s predajo šampionskih prstanov neposredno pred dvobojem, kjer so pod strop dvorane že petič dvignili tudi zastavo prvaka. Ekipa je vknjižila nov rekord, saj je na tekmah, kjer je prejela šampionske prstane zmagala v vseh petih poskusih.

"Dobro smo selili žogo po igrišču, precej bolje v drugem polčasu. Obramba je naredila veliko delo, Tony Parker pa je zadel nekaj pomembnih košev v sicer izredno tesnem dvoboju. Na koncu bi se lahko zgodilo karkoli. A začeli smo odlično, ne morem se pritoževati," je po tekmi povedal Manu Ginobili. Parker je minuto pred koncem zadel za tri točke, Ginobili je blestel s podajami, Tim Duncan pa je 14 točkam dodal še 13 ujetih odbitih žog. V dresu Dallasa je bil s 26 točkami najboljši Monta Ellis, Dirk Nowitzki jih je dodal 18 ter zbral še šest skokov.

Harden in Howard preveč za Jezernike

Tekmo v Los Angelesu je poleg poraza domačih z 90:108 proti Houstonu zasenčila še poškodba Juliusa Randla. Slednji je le sedem minut pred koncem tekme nesrečno pristal na tleh in si ob tem zlomil nogo. Jezerniki so imeli že lani velike težave s poškodbami, z izjemo šestih tekem so namreč igrali brez Kobeja Bryanta, letos naj bi vso sezono izpustil Steve Nash, ki bo zaradi poškodbe hrbta bržkone končal kariero.

Bryant se je v ekipo vrnil z 19 točkami in bil prvi strelec moštva, a to ni bilo dovolj za razpoložena Jamesa Hardena z 32 in Dwighta Howarda s 13 točkami na drugi strani. Slednji je točkovnemu izkupičku dodal še 11 ujetih žog. Terrence Jones in Trevor Ariza sta jih dodala še vsak po 16.

Liga NBA:

New Orleans Pelicans : Orlando Magic 101:84
San Antonio Spurs : Dallas Mavericks 101:100
Los Angeles Lakers : Houston Rockets 90:108

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.