Šokanten posnetek nasilja nad dekletom

Foto: Twitter
Venezuelskega bejzbolista, ki se je brutalno znesel nad dekletom, so nemudoma odpustili.
Oglej si celoten članek

Po spletu je zaokrožil šokanten posnetek venezuelskega igralca bejzbola Danryja Vasqueza, ki je leta 2016 med gostovanjem v Teksasu fizično obračunal s svojim dekletom. Posnetek varnostne kamere je pred dnevi v javnost lansirala lokalna telezivijska postaja KRIS-TV.

Nazoren videoposnetek prikazuje, kako je takrat 22-letni Vasquez svoje dekle večkrat udaril v glavo in ji pri tem z obraza zbil očala. Njegova ekipa Lancaster Barnstormers je takoj po objavi posnetka z njim prekinila pogodbo. "Nismo imeli druge izbire, morali smo ga odpustiti. Nihče v klubu ne more tolerirati ali opravičevati takšnega vedenja," je sporočil trener Ross Peeples.

Vasqueza so aretirali 4. avgusta 2016, dva dni po nastanku posnetka. Okrožni tožilec je za tamkajšnje medije pojasnil, da je Vasquez pristal na plačilo kazni in obisk tečaja za obvladovanje jeze. Dobil je tudi pogojno kazen. "Želeli smo mu priskrbeti ustrezno izobrazbo, da se ne bi znašal nad ljudmi, s katerimi je v razmerju," je pojasnil tožilec Mark Gonzalez.


Dekle je nasilnežu očitno odpustilo, saj sta v mesecih po incidentu objavila več skupnih fotografij. Tožbe ni želela vložiti in ga celo branila pred tožilstvom, ki je zahtevalo višjo kazen. Par je trenutno zaročen. "Videli smo posnetek. Grozljivo. Tako izgleda nasilje v družini. Upam, da bo gospod Vasquez postal vzoren primer našega programa. To bo pokazal čas," je dodal okrožni tožilec.

Vasquez je nekoč veljal za enega obetavnejših igralcev bejzbola na svetu. Pri 16 letih je podpisal 1,2 milijona dolarjev vredno pogodbo z Detroit Tigers, kjer pa ni upravičil visokih pričakovanj. Po objavi posnetka je nadaljevanje njegove kariere pod velikim vprašajem.

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 14:20 16. Marec 2018.

    Žal mi je dekleta, ker je zabita in ne gre stran. V nobenem primeru tega ni zaslužila, ampak najverjetneje ni …

  • 08:44 16. Marec 2018.

    Za prepir morata vedno biti dva mogoče sta imela lažji trening pred pomenbno tekmo

  • 08:27 16. Marec 2018.

    Ta bejba pa je fuuuul pametna.Kaj ji dogaja v glavi,da ji ne potegne???????

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.