Đokovića ustavila poškodba, Srbi izgubili

Foto: EPA
Foto: EPA
Novak Đoković je imel možnost, da bi z zmago proti Juanu Martinu del Potru Srbijo vrnil v igro za uvrstitev v finale Davisovega pokala, a ga je ustavila poškodba. Argentinci se bodo v finalu pomerili s Španijo.
Oglej si celoten članek

Španski in argentinski teniški igralci so se uvrstili v letošnji finale Davisovega pokala. Španci so v Cordobi premagali Francoze s 4:1, Argentinci pa so bili v Beogradu boljši od Srbov s 3:2. Veliki finale bo od 2. do 4. decembra v Španiji.

Španci so se v Cordobi v velikem slogu uvrstili v veliki finale najbolj prestižnega moštvenega teniškega pokala. Prvo ime dvoboja je bil Rafael Nadal, ki je v petek najprej zanesljivo premagal Richarda Gasqueta, v nedeljo pa je prispeval še odločilno in zmagovito tretjo točko po prepričljivi zmagi nad Jo-Wilfriedom Tsongo. Španija bo osmič igrala v velikem finalu Davisovega pokala, doslej pa je zmagala v letih 2000, 2004, 2008 in 2009. Z Argentino je igrala v finalu leta 2008, v znanem južnoameriškem letoviškem mestu Mar del Plati pa je slavila s 3:1.

Argentina si je v drugem polfinalnem obračunu v beograjski Areni že po dveh dnevih priigrala prednost v zmagah z 2:1, v nedeljskem prvem obračunu pa je Novak Đoković zaradi poškodbe predal dvoboj Juanu Martinu del Potru in južnoameriška izbrana vrsta se je lahko veselila četrte uvrstitve v veliki finale. Argentinci so davnega leta 1981 morali priznati premoč Američanom, leta 2006 so jih ugnali Rusi, dve leti kasneje pa še Španci.

Davisov pokal, polfinale:

SRBIJA : ARGENTINA 2:3
David Nalbandian (Arg) : Viktor Troicki (Srb) 6:4, 4:6, 6:2, 6:3
Juan Martin Del Potro (Arg) : Janko Tipsarević (Srb) 7:5, 6:3, 6:4
Janko Tipsarević/Nenad Zimonjić (Srb) : Juan Ignacio Chela/Juan Monaco (Arg) 7:6 (4), 6:4, 6:2;
Novak Djoković (Srb) : Juan Martin Del Potro (Arg) 6:7, 0:3, predaja
Janko Tipsarević (Srb) : Juan Monaco (Arg) 6:2, predaja

ŠPANIJA : FRANCIJA 4:1
Rafael Nadal (Špa) : Richard Gasquet (Fra) 6:3, 6:0, 6:1
David Ferrer (Špa) : Gilles Simon (Fra) 6:1, 6:4, 6:1
Feliciano Lopez/Fernando Verdasco (Špa) : Jo-Wilfried Tsonga/Michael Llodra (Fra) 1:6, 2:6, 0:6
Rafael Nadal (Špa) : Jo-Wilfried Tsonga (Fra) 6:0, 6:2, 6:4
David Ferrer (Špa) : Richard Gasquet (Fra) 6:2, 6:1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.