Srbi brez težav prek Slovencev

Foto: Nik Rovan slovenija španija prva tekma Stožice Goran Dragić
Slovenski košarkarji so na tretjem nastopu na turnirju v Mariboru proti Srbiji vpisali drugi poraz. Gostje so naše košarkarje premagali brez večjih težav in slavili z 82:73.
Oglej si celoten članek

Slovenija je predzadnji pripravljalni turnir pred svetovnim prvenstvom, ki se bo v Turčiji začelo 28. avgusta, sklenila s porazom proti Srbiji. Varovanci selektorja Memija Bečirovića so v Mariboru premagali Rusijo in izgubili z Novo Zelandijo ter z zasedbo Dušana Ivkovića, ki je s tremi zmagami zasluženo osvojila Adeccov pokal.

Slovenska izbrana vrsta se je iz Maribora odpravila naravnost v Atene, kjer jo od torka do četrtka čakajo še zadnje tri prijateljske tekme - Srbija, Grčija, Kanada, enomesečne priprave pa bodo slovenski košarkarji sklenili v Kranjski Gori od 21. do 24. avgusta. Do tedaj mora Memi Bečirović sporočiti tudi dvanajsterico izbrancev za Turčijo; za dva 'odpisana' koleba med Dinom Muričem, Zoranom Dragićem in Miho Zupanom. Na turnir Akropolis v Atene bo potoval tudi Sani Bečirović, ki je na prvi tekmi pokala Adecco prejel močan udarec v ramo, ki na srečo ni povzročil težje poškodbe. Sin slovenskega selektorja bo v Grčiji vadil po posebnem programu, izpustil bo vse tri tekme, tako kot zadnji v Mariboru, in naj bi bil po zagotovilih zdravniške službe slovenske reprezentance pripravljen na uvodne dvoboje v Carigradu.

Srbija, ki bo na svetovnem prvenstvu za razliko od Slovenije nastopila v skoraj enaki postavi kot na evropskem prvenstvu na Poljskem, je v Mariboru prepričljivo premagala vse tri tekmece. Tudi Slovenijo, ki je imela bučno podporo dvorane Tabor, a ji žal tudi to ni pomagalo, da bi se Srbiji oddolžila za boleč lanski poraz v polfinalu EP v Katovicah. Po relativno uspešnem prvem polčasu (30:37) je Srbija v drugem delu pohodila plin in že pred zadnjo četrtino rešila vse dvome o zmagovalcu. Po tridesetih minutah igre je namreč vodila z 18 točkami prednosti, tako da je lahko Slovenija v zadnjem delu igre le omilila visok poraz.

Izjavi po tekmi:

Memi Bečirović, selektor Slovenije:
''Srbska izbrana vrsta je našla odgovor prav za vsak naš poskus. Videlo se je, da so v odlični formi, precej boljši kot mi. Sprašujem se, ali lahko še bolj napredujejo. Sami imamo prav gotovo še nekaj rezerve, Srbi pa so, kot sem že dejal, v dobri formi. Težko rečem, kaj takšno stanje pomeni pred svetovnim prvenstvom. Sam imam raje naše trenutno stanje, saj vem, da se lahko še dvignemo. V primeru, da se bo dvignila že tako odlična forma Srbov, se bodo slednji borili za zlato odličje. Na današnji tekmi smo kljub vsemu pokazali nekaj dobrih trenutkov, padli pa smo ob prvih menjavah. Tedaj je srbski vrsti uspel pobeg. Izgubili smo samozavest in vseskozi iskali peterko, ki bi jih ujela. Moram priznati, da v napadu enostavno preveč divjamo, vseeno pa imamo še nekaj časa, da popravimo tudi to. Igramo še tri tekme, kar bo zelo dober trening.''

Boštjan Nachbar, krilo Slovenije:
''Z današnjo predstavo nikakor ne moremo biti zadovoljni, saj v naši igri manjka še kar nekaj stvari. Ena izmed njih je gotovo povezanost soigralcev, tako v obrambi kot v napadu. Pred nami je še nekaj treningov in tekem, zato verjamem, da bomo težave odpravili. Takšne tekme z močnimi nasprotniki so za nas dober preizkus."

Turnir Adecco, tretje kolo:


Slovenija : Srbija 73:82 (14:15, 16:22, 17:28, 26:17)
Nachbar 17, Brezec 15; Mačvan 15, Savanović, Krstić in Rasić 12, Perović 10

Nova Zelandija : Rusija 76:89 (52:66, 30:41, 14:22)
Penney 29, Bradshaw 13; Voroncevič 19, Ponkrašov 18

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.