Srbi po škandalu v Kruševcu zanikajo obtožbe

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Srbska nogometna zveza (FSS) je po incidentni tekmi mladih reprezentanc Srbije in Anglije, ki se je v Kruševcu končala z zmago gostov in vsesplošnim pretepom, zanikala očitke Otočanov o rasističnem obnašanju navijačev. Temnopolti branilec Danny Rose je povedal, da je poleg opičjih vzklikov v glavo dobil dva kamna.
Oglej si celoten članek

"FSS absolutno zavrača in zanika, da je prišlo do kakršnihkoli oblik rasizma pred in med tekmo na stadionu v Kruševcu," so na uradni spletni strani (www.fss.rs) zapisali pri Srbski nogometni zvezi.

"Delati povezave med videnim incidentom pretepom med člani obeh ekip in rasizmom nima absolutno nobenih temeljev, imamo pa jih za zlonamerne."

• Srbi izgubili, sledil pretep Angleži ogorčeni

Na amaterskem videoposnetku, ki si ga lahko ogledate spodaj, lahko sami ocenite količino opičjih vzklikov. Najbolj je bil na udaru branilec Sunderlanda Danny Rose, ki je po zmerjanju navijačev skozi celotno tekmo ironično začel oponašati opico, potem ko je Connor Wickham v sodnikovem podaljšku zadel za zmago. V jezi je brcnil tudi žogo, zaradi česar ga je sodnik izključil, ko se je tekma že končala.

"Danny Rose se je do navijačev obnašal neprimerno, nešportno in vulgarno," so še zapisali pri FSS, ki za nerede krivi prav posojenega nogometaša Tottenhama. Dodali so, da bodo takoj začeli interni disciplinski postopek in kaznovali krivce, saj je več članov srbske ekipe (tudi člani strokovnega štaba) napadlo Angleže.

"Na športnih prireditvah ni prostora za nasilje. Iskreno povedamo, enako preiskavo pričakujemo tudi od angleške zveze," so še dodali pri FSS.

Rose: "Zadela sta me dva kamna"

Angleška javnost je na nogah. Poleg nogometne zveze (FA), premierja Davida Camerona in ministra za šport Hugha Robertsona, ki je poslal pismo predsedniku Uefe Michelu Platiniju, so svoje mnenje podali mnogi nekdanji nogometaši. Ti menijo, da bi morali Srbijo kaznovati z večletno izključitvijo z največjih tekmovanj. Rose je o izkušnji iz Kruševca ekskluzivno spregovoril za Sky Sports.

"Med izvajanjem avta sta me v glavo zadela dva kamna. Po 60 minutah igre nisem mogel več misliti na tekmo. Bil sem tako jezen, težko se je bilo zbrati. Ko smo zadeli, sem po 90 minutah žaljenja izrazil svoja čustva. Še preden sem se zavedel, so me obkolili vsi igralci Srbije in me začeli odrivati," je dejal Rose.

"Spomnim se, da sem dobil dve klofuti. Odvlekli so me stran in takrat sem brcnil žogo potem pa me je sodnik izključil. Ne razumem, tekme je bilo že konec. Potem so se spet pojavili opičji zvoki. Morali bi jih kaznovati," je dodal.

Nekdanji angleški reprezentant Paul Ince, čigar sim Tom Ince je Anglijo tudi zastopal na tekmi, je za ESPN povedal: "Sramotno je videti kaj takega. Če bi bilo po moje, bi Srbijo izključili z naslednjih petih velikih tekmovanj. Ampak dobili bodo majhno kazen in to bo to."

Šokanten amaterski videoposnetek s tekme v Kruševcu:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 16:41 17. Oktober 2012.

    samo danes njihovi stadioni nimajo železno ograjo kot srbeki

  • xtc
    16:14 17. Oktober 2012.

    Srbijo je treba izkljucit za pet let iz mednarodnih tekmovanj, to je sramota....

  • 16:09 17. Oktober 2012.

    Verjetno zato, ker so bili še nekaj let angleški huligani med njihovimi navijači strah in trepet Evrope.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.