Srbi s pomočjo Špancev na OI

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Potem ko so premagali Alžirijo in so Španci ugnali Poljake, so se srbski rokometaši kot zadnji veselili uvrstitve na olimpijske igre v Londonu.
Oglej si celoten članek

Rokometaši Srbije so si zagotovili zadnje prosto mesto na olimpijskem turnirju v Londonu. V kvalifikacijah so sinoči v španskem Alicanteju premagali Alžirijo s 26:18 in si z drugim mestom na turnirju zagotovili OI. Prvi so bili domačini Španci, ki bodo prav tako potovali v London, brez iger pa so ostali Poljaki.

Srbiji so do iger pomagali tudi Španci, ki so že imeli vozovnico, a so zadnji dan vseeno prepričljivo premagali Poljake (33:22). Srbija in Poljska sta igrali neodločeno (25:25) in turnir končali s po tremi točkami, a so se drugega mesta razveselili Srbi zaradi boljše razlike v zadetkih.

Na turnirju v Varaždinu sta bila potnika na OI, Hrvaška in Islandija, znana že v soboto, v nedeljskem medsebojnem prestižnem obračunu so bili Hrvati boljši z 31:28. Podobno je bilo na Švedskem, kjer sta bili najbolj prepričljivi Švedska in Madžarska, medsebojno tekmo so s 26:23 dobili Skandinavci.

Na moškem turnirju na OI bo nastopilo 12 ekip: poleg šestih uspešnih iz kvalifikacij (Španija, Srbija, Hrvaška, Islandija, Švedska, Madžarska) še Francija kot svetovni prvak, Velika Britanija kot gostiteljica, Danska kot evropski prvak, vseameriški prvak Argentina, azijski prvak Južna Koreja in afriški prvak Tunizija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.