Srbski mediji: Dodig nosi ustaški grb

Foto: EPA
Foto: EPA
Srbski mediji so hrvaškega tenisača Ivana Dodiga obtožili, da je na turnirju v Wimbledonu igral v majici z ustaškim simbolom.
Oglej si celoten članek

Hrvat Ivan Dodig, 48. igralec lestvice ATP, je v Wimbledonu prvič v karieri zaigral v četrtem krogu turnirja za grand slam, kjer ga je ugnal četrti nosilec Španec David Ferrer.

Dodig je v All England Clubu v skladu s tradicijo nastopil v belih oblačilih, hrvaške sosede iz Srbije pa je zmotil grb na majici 28-letnega Hrvata. Ta naj bi bil namreč podoben ustaškemu simbolu.

''Dodig nastopa v majici s simbolom, ki spominja na ustaški znak. Z vnosom šahovnice v grb je Dodig dobil znak, ki je identičen ustaškemu grbu,'' piše srbski Kurir.

Hrvaški tenisač v resnici nastopa v majici ameriškega podjetja Solfire, čigar zaščitni znak je plamen, medtem ko ustaški grb tvorijo šahovnica, velika črka U in ogenj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.