Srbski trener diskriminiral biatlonca?

Foto: EPA
Foto: EPA
Srbski biatlonec Emir Hrkalović je prepričan, da mu je pot na svetovno prvenstvo v Kontiolahti preprečil selektor Murat Hodžić.
Oglej si celoten članek

Selektor trdi, da 23-letnik ni med potniki za Finsko, ker je to v interesu reprezentance. Po besedah Hrkalovića ga je Hodžić neupravičeno prečrtal s seznama potnikov.

"Opravil sem vse norme, celo leto sem se pripravljal, nastop pa mi je onemogočen. Bil sem drugi potnik za Finsko, selektor Murat Hodžić pa mi je dejal, da ne bom šel. Obrazložil mi je še, da odločitev ni njegova, temveč jo je sprejel strokovni svet zveze," je v pogovoru za radio Sto plus dejal Hrkalović.

Toda 23-letnik besedam selektorja ne verjame; za odločitvijo po njegovem mnenju stoji Hodžić. "Odločitev je nepravilna in diskriminatorna. Hodžić je povedal, da sem drugi tekmovalec, ki bo potoval na Finsko, a obstajajo razlogi, zaradi katerih ni možnosti, da nastopim," je še dodal Hrkalović.

Ob tem je razkril še, da je najboljši srbski biatlonec Milanko Petrović nehal tekmovati prav zaradi takšnih odločitev, s katerimi se zdaj sooča sam: "Bojim se, da me čaka enaka usoda. Motivacija je trenutno na najnižji ravni."

Svojo plat zgodbe je razkril tudi selektor: "Strokovni svet in predsedstvo sta se odločila, da Hrkalović ne potuje, ker ne komunicira z ostalimi člani reprezentance. Odločitev je v interesu cele ekipe."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.