Srebotnikova prvič najboljša na svetu

Foto: EPA
Foto: EPA
Po izboru mednarodne zveze ITF sta najboljša teniška igralca v sezoni 2011 Srb Novak Đoković in Čehinja Petra Kvitova. ITF je za najboljšo žensko dvojico leta okronal slovensko-češki par Katarina Srebotnik – Kveta Peschke.
Oglej si celoten članek

Številka 1 svetovnega tenisa Srb Novak Đoković si je laskavi naziv najboljšega teniškega igralca leta prislužil z zmagami na OP Avstralije, Wimbledonu in OP ZDA ter razmerjem zmag in porazov 70:6.

Omenjena nagrada zveze ITF prvič po letu 2003 ni pripadla Švicarju Rogerju Federerju ali Špancu Rafaelu Nadalu. "Začenši z lanskim finalom Davisovega pokala je za menoj skoraj popolnih 12 mesecev," je ob novici dejal srbski teniški as Đoković. Medtem pa je Kvitova osvojila Wimbledon in  popeljala Češko do zmage v pokalu Fed, izjemno sezono pa končala na drugem mestu lestvice WTA.

V moški konkurenci sta lovoriko najboljše dvojice še osmič v karieri odnesla Američana Bob in Mike Bryan, medtem ko je za Katarino Srebotnik in Kveto Peschke to prva omenjena nagrada. Slovensko-češka naveza je v minuli sezoni osvojila šest turnirjev WTA, vključno z grand slamom v Wimbledonu, in končala sezono kot številka ena na lestvici.

"Postati številka ena je mejnik, ki ga dosežejo le redki športniki. Poleg tega sva s Kveto v Wimbledonu osvojili tudi prvi grand slam. Končati sezono kot najboljši v svojem športu je zame nekaj, na kar sem izjemno ponosna, in vedno bom na sezono 2011 gledala z nasmehom na obrazu," je dejala slovenska teniška zvezdnica.

Zmagovalci bodo nagrade prejeli 5. junija prihodnje leto v Parizu na slovesni večerji med Roland Garrosom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.