Srebotnikova v polfinalu Avstralije

Foto: Žurnal24 Květa Peschke (levo) in Katarina Srebotnik (desno) znata odlično igrati v dvojic
Katarina Srebotnik, ki je skupaj s Čehinjo Květo Peschke druga nosilka letošnjega uvodnega eniškega turnirja za grand slam v dvojicah, OP Avstralije, se je uvrstila v polfinale. Zmagala je tudi v mešanih dvojicah.
Oglej si celoten članek
Kdo vse se je
še veselil v Melbournu?

Slovensko-češka naveza je v četrtfinalu dvakrat s po 6:3 izločila devetopostavljeno ameriško dvojico, Bethanie Mattek Sands in Meghann Shaughnessy. Za vstop v finale Australian Opna se bosta Srebotnikova in Peschkejeva "udarili" z 12. nosilkama, Belorusinjo Viktorijo Azarenka in Rusinjo Marijo Kirilenko.

Slovensko-kanadska mešana kombinacija Srebotnik-Daniel Nestor je bila v drugem kolu uspešna proti Belorusinji Olgi Govorcevi in Poljaku Marcinu Matkowskemu s 4:6, 6:4 in 10:4. V naslednjem kolu bosta druga nosilca loparja prekrižala z boljšima iz dvoboja med italijansko-špansko dvojico Sara Errani-David Marrero ter avstralsko-indijsko navezo Anastasia Rodionova- Mahesh Bhupathi.

Nastja Kolar je uspešno nastopila v drugem kolu med mladinkami. Kolarjeva, sicer 16. nosilka mladinskega OP Avstralije, je s 6:2, 2:6 in 9:7 ugnala Južnokorejko Su Jeong Jang. V osmini finala jo čaka dvoboj z drugo nosilko, Belgijko An-Sophie Mestach.

Manj uspešna je bila Kolarjeva v konkurenci dvojic. V paru s Črnogorko Danko Kovinić, s katero sta bili peti nosilki mladinskega OP Avstralije, je Kolarjeva v drugem krogu dvakrat s po 4:6 klonila proti Japonki Ajaki Okuno in Uzbekistanki Sabini Šaripovi.

OP Avstralije, dvojice, četrtfinale:

Katarina Srebotnik/Kveta Peschke (Slo/Češ/2) : Bethanie Mattek-Sands/Meghann Shaughnessy (ZDA/9) 6:3, 6:3

Mešane dvojice, 2. kolo:


Katarina Srebotnik/Daniel Nestor (Slo/Kan/2) : Olga Govorcova/Marcin Matkowski (Blr/Pol) 4:6, 6:4, 10:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.