Srebrna kolajna za Tino!

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Reuters Tina Maze se je na superveleslalomu čudila svojemu rezultatu. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Tina Maze ima srebrno kolajno na svetovnem prvenstvu v Garmischu! Svetovna prvakinja je postala Anna Fenninger. "Zdaj sem tam, kamor sodim," je dejala Tina. Maruša Ferk je bila deveta.
Oglej si celoten članek

Tina Maze je na svetovnem prvenstvu v Garmisch-Partenkirchnu v superkombinaciji osvojila drugo mesto ter tako osvojila svojo četrto kolajno na največjih tekmovanjih, drugo srebro na svetovnih prvenstvih. Zmagala je Avstrijka Anna Fenninger, ki je edina prehitela slovensko šampionko. Zaostanek Črnjanke je na drugem mestu znašal devet stotink sekunde. Bron je osvojila Švedinja Anja Pärson (+0,27). Slovenski uspeh Mazejeve je dopolnila Maruša Ferk na devetem mestu (+1,77).

 

Mazejeva v kombinacijah in superkombinacijah doslej še ni bila med prvo trojico na velikih tekmovanjih ali v svetovnem pokalu, to pa je tudi edina disciplina, v kateri ji ni uspelo stopiti na zmagovalne stopničke. Svojo zadnjo zmago in obenem zadnjo slovensko v alpskem delu svetovnega pokala je slavila pred natančno enim letom in enim mesecem, ko je bila prva na veleslalomu 11. marca lani na finalu pokala prav v Garmischu.

 

Foto: Žurnal24

Dopoldanski smuk je na poledenelih 2.920 metrov dolgi progi Kandahar 1 najhitreje opravila Avstrijka Elisabeth Görgl, v torek že zmagovita smučarka na superveleslalomu. Tina Maze je bila pred drugim delom tekme 10. (+1,11), Maruša Ferk pa 23. (+2,67). Drugi del kombinacije, slalom, je na progi Gudiberg s ciljem ob olimpijskem stadionu z znamenitima skakalnicama postregel z napetim razpletom in novim uspehom slovenskega športa. Najprej je bila dolgo v vodstvu Ferkova in je ni ugnala niti obolela Nemka Maria Riesch. Potem se je po izjemnem slalomu na vrh povzpela še Mazejeva. Ugnala jo je le še Fenningerjeva, Pärsonova pa je zastala in Mazejeva se je po dveh olimpijskih srebrih okitila še z drugim srebrom na SP.

"Napadla sem in tvegala, spustila smuči. Vse se mi je poklopilo. Zdaj sem tam, kamor sodim in kjer želim biti. Vztrajnost se poplača. Za mano je sicer dolg dan in naporna smuk ter slalom. Bilo pa mi je užitek smučati," je za nacionalno televizijo dejala Mazejeva.

 

Andrea Massi, vodja njene ekipe, je dodal: "Nič nam ni šlo, Tina je imela bolečine v nogi, za nami so bili težki dnevi, zato je ta rezultat še toliko več vreden. Že na ogledu smuka je delovala suverena, trenirali smo namreč na podobnem snegu. Kaj naj rečem, Tina spet zaupa vase!"


SP v smučanju, Garmisch, superkombinacija:

1. Anna Fenninger (Avt) 2:43,23
2. Tina Maze (Slo) +0,09

3. Anja Pärson (Šve) +0,27
4. Dominique Gisin (Švi) +0,67
5. Elisabeth Görgl (Avt) +0,89
6. Denise Feierabend (Švi) +1,28
7. Julia Mancuso (ZDA) +1,33
8. Johanna Schnarf (Ita) +1,36
9. Maruša Ferk (Slo)  +1,77

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.