Srečko in Slave začela z remijem

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Srečko Katanec in Slaviša Stojanović sta na prvi tekmi prvega kola azijskega prvenstva reprezentanco Združenih arabskih emiratov popeljala do remija proti Severni Koreji.
Oglej si celoten članek

Združeni arabski emirati so v prvi tekmi prvega kola skupine D na azijskem nogometnem prvenstvu v katarski Dohi igrali neodločeno 0:0 s Severno Korejo, udeleženko lanskega svetovnega prvenstva. Selektor Združenih arabskih emiratov je nekdanji selektor Slovenije Srečko Katanec, njegov pomočnik pa Slaviša Stojanović. Kaj lahko pa bi se zgodilo, da bi Srečko in Slave azijsko prvenstvo začela s porazom. Korejec Hong Yong-jo je namreč že v osmi minuti zapravil strel z bele točke. V nadaljevanju pa so Korejci očitno začeli razmišljati, kaj se jim bo godilo po vrnitvi v domovino, kjer jih lahko spet čakajo kazni kot po svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki, tako da so jih tekmeci povsem nadigrali. A gola Katančevim fantom vendarle ni uspelo doseči.

"Pokazali smo karakter in znanje, zato moram biti zadovoljen. Toda še vedno imamo veliko težavo. Ne znamo izkoristiti priložnosti, kar se nam maščuje v rezultatih. Z drugimi rečmi pa sem res zelo, zelo zadovoljen," je po tekmi dejal Katanec, njegov kolega na klopi Severne Koreje Jo Tong Sop pa je razloge za remi našel v zgrešeni enajstmetrovki: "Prve tekme so vedno težke. A mi smo jo odlično začeli, imeli veliko priložnost, ki pa je nismo izkoristili. V nadaljevanju se je čutila nervoza po zapravljeni enajstmetrovki, tako da se nismo več sestavili. Verjamem pa, da smo pridobili dragocene izkušnje in da na prvenstvu še nismo rekli zadnje besede."

Zelo zanimiva je bila tudi tekma med večnima tekmecema Iranom in Irakom, ki sta se v prejšnjem stoletju (1980-1988) bojevala tudi na vojnem polju. Dvoboj se je začel z minuto molka v spomin 77 umrlim v letalski nesreči v Iranu. Spomin na nesrečo je očitno pustil posledice pri trikratnih prvakih, ki so branilcem naslova v 13. minuti dovolili povesti, strelec gola za Irak je bil Younis Mahmoud. Toda v nadaljevanju so se Iranci zbrali in povsem zasluženo preobrnili rezultat v svojo korist. Za preobrat sta poskrbela Gholam Reza Rezai v 42. in Iman Mobali iz prostega strela v 84. minuti.

Azijsko prvenstvo, skupina D, 1. kolo:

Združeni arabski emirati : Severna Koreja 0:0

Irak : Iran 1:2 (1:1)
Mahmoud (13); Rezai (42), Mobali (84)

Skupina D, lestvica:
1. Iran 3 točke
2. Združeni arabski emirati 1 točka
 . Severna Koreja 1
4. Irak 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.