Srednja Evropa z novim tekmovanjem

Foto: KZS/alesfevzer.com
Foto: KZS/alesfevzer.com
Fiba Europe je v četrtek potrdila pričetek novega košarkarskega tekmovanja v Srednji Evropi.
Oglej si celoten članek

Po obsežnih pripravah so temelji za sezono 2015/2016 končno trdno postavljeni. V vsaki od dveh skupin bodo sodelovale štiri države in ekipe iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Slovaške. Slovenske barve bosta zastopala Helios in Zlatorog Laško.

Med 29. septembrom in pričetkom marca se bo odvilo 36 tekem, najboljše štiri ekipe pa se bodo pomerile na turnirju v Domžalah v Sloveniji, kjer bo okronana najboljša ekipa tekmovanja.

"Cilj tega pokala je zapolniti praznino, ki jo povzročajo nekatera druga mednarodna tekmovanja. S tem tekmovanjem bomo košarkarskim privržencem ponudili vrhunsko mednarodno igro, ekipam pa omogočili, da se pomerijo na zelo visoki mednarodni ravni," je povedal Gerald Martens, prvi predsednik združenja pokala Alpe Adria (Alpe Adria Cup Association).

Tekmovanje se bo odvijalo v skladu s pravili mednarodne košarkarske zveze Fiba in bo predstavljajo začetek nove serije vznemirljivih košarkarskih tekem.

Prva tekma bo potekala 29. septembra ob 20. uri v Laškem v Sloveniji, kjer se bosta pomerila Zlatorog Laško in Zagreb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.