Srednješolski košarkar star 29 in ne 17 let

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
"Mlademu" košarkarju iz Južnega Sudana so predvidevali NBA kariero, a se je izkazalo, da je star 29 in ne 17 let.
Oglej si celoten članek

Košarkar Jonathon Nicola je bil v Kanadi aretiran, ker je prekršil imigracijski zakon. Igralec, visok je 210 centimetrov, je pritegnil pozornost s svojimi igrami za srednješolsko ekipo Catholic Central High School, nekateri so mu pripisali tudi NBA potencial.

Begunec iz Južnega Sudana je v pol leta po prihodu v Windsor v kanadski provinci Ontario postal zvezda moštva, prebival pa je pri trenerju ekipe Petu Cusumanu. "Ta fant ima možnmosti, da zaigra v ligi NBA," je januarja za Windsor Star sicer izjavil Cusumano.

Nicolaje dejal, da je v Kanado pribežal zaradi državljanske vojne v domovini, da bi dobil kanadsko vizo pa je večkrat moral obiskati Kenijo. Trenutno je v priporu.

"Pred nekaj časa se je prijavil za ameriško vizo. Prstni odtisi so odkrili, da gre za isto osebo. v prijavi za vizo ZDA je kot rojstni datum navedel 1. november 1986," so ob priporu dejali pri kanadski imigracijski agenciji (Canada Border Services Agency).

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.