Sršeni topničarjem zadali bolečo rano

Foto: EPA
Foto: EPA
Na prvi nedeljski tekmi četrtfinala angleškega FA pokala je Watford v gosteh presenetil Arsenal (1:2), na drugi pa sta Man United in West Ham remizirala (1:1).. Že v soboto si je napredovanje zagotovil Everton, v petek pa Crystal Palace.
Oglej si celoten članek

Na stadionu Emirates gledalci v prvem polčasu londonskega derbija niso videli zadetka, že kmalu po začetku nadaljevanja pa je Watford povedel z golom Odiona Ighaloja, ta se je po predložku s strani odlično znašel v srcu kazenskega prostora. 

Arsenal je pritisnil za izenačenje, toda v 63. minuti so "sršeni" podvojili prednost, ko je s fantastičnim udarcem z roba kazenskega prostora silovito zabil Adlène Guedioura. Domači so se do konca močno trudili za izenačenje, a preobrata niso zmogli, čeprav je v 88. minuti po podaji Mesuta Özila zabil Danny Welbeck, nato pa je omenjeni napadalec, v 90. minuti, zgrešil še prazna vrata gostov. 

Arsenal se bo v sredo na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov pomeril z Barcelono, potem ko je prvo tekmo proti Kataloncem na domači zelenici izgubil (0:2). Topničarjem se tako obeta še en izpad in s tem povečan pritisk na trenerja Arsèna Wengerja. Ta je še vedno v igri za ligaški naslov, a za vodilnim Leicestrom devet kol pred koncem zaostaja za osem točk.

Remi na OT

Manchester United in West Ham sta na Old Traffordu odigrala sila živahno tekmo, ki se je razpletla z neodločenim izidom (1:1). Ekipi bosta prihodnji konec tedna igrali ponovljeno tekmo na stadionu Upton Park.

V prvem polčasu gledalci niso videli zadetkov, sredi drugega pa je s fantastičnim prostim strelom goste v vodstvo popeljal Dimitri Payet. Rdeči vragi so pritisnili in v 83. minuti prišli do zasluženega izenačenja, ko je po podaji Anderja Herrere iz bližine zabil Anthony Martial.

Palace in Everton v polfinalu 

Že v soboto je izpadel še en londonski velikan - Chelsea. Od modrih je bil doma boljši Everton (2:0), srečanje pa je zaznamoval Diego Costa z "vampirskim" ugrizom.

V petek so se veselili nogometaši Crystal Palaca, ki so z dvema zadetkoma v končnici v gosteh strli drugoligaški Reading (0:2).

FA pokal, četrtfinale:

Manchester United - West Ham United 1:1 (0:0)
Martial 83.; Payet 68.

Arsenal - Watford 1:2 (0:0)
Welbeck 88.; Ighalo 50., Guedioura 63.

Everton - Chelsea 2:0 (0:0)
Lukaku 77., 82.
RK: Barry (Everton) 87.; Costa (Chelsea) 84.

Reading - Crystal Palace 0:2 (0:0)
Cabaye 86./11m, Campbell 94.
RK: Cooper (Reading) 85.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.