St. Louis in Toronto začela najbolje

Foto: Profimedia St. Louis je po kazenskih strelih slavil v New Yorku.
St. Louis je po kazenskih strelih slavil v New Yorku.
V najmočnejši hokejski ligi na svetu so v noči na torek odigrali sedem tekem.
Oglej si celoten članek

St.Louis se je v New Yorku pri moštvu Islanders veselil nove, že tretje zmage in je skupaj s Torontom najuspešnejša ekipa lige. St. Louis je zmagal šele po izvajanju kazenskih strelov s 3:2.

Gostje so bili blizu zmagi že v rednem delu, ko je v drugem delu Vladimir Tarasenko dvakrat zatresel mrežo New Yorka, a sta Andrew Ladd v 54. in Anders Lee, ki je zadel minuto pred koncem, gostiteljem zagotovila podaljšek, ki pa ni prinesel zmagovalca. Pri izvajanju kazenskih strelov sta za St. Louis zadela Braydon Schenn in še tretjič v istem večeru Tarasenko.

Toronto je doma šele po podaljšku s 4:3 ugnal Chicago. Odločilni gol je dosegel Auston Matthews, pred tem pa je bilo v dvorani zelo napeto, saj so Kanadčani doma lovili zaostanek 0:2 in 1:3.

NHL Kopitar zablestel na kalifornijskem derbiju

Anže Kopitar z Los Angelesom je bil danes prost, naslednji obračun pa ga čaka v sredo, ko bo v Kaliforniji gostoval kanadski Calgary. Ta je potrdil dobro formo in ponoči v Anaheimu slavil z 2:0.

Najvišjo zmago je ponoči dosegel New Jersey, ki je v gosteh s 6:2 odpravil Buffalo. Pri zmagovalcih sta po dva gola in podajo dosegla Marcus Johansson in Jesper Bratt, pri domačih je bil obakrat natančen Evander Kane

Colorado je s 4:0 slavil v Bostonu, dvakrat je zadel Nail Jakupov. V kanadskem obračunu pa so se hokejisti Winnipega veselili zmage s 5:2 v Edmontonu. Nikolaj Ehlers je dosegel zadnje tri gole za Winnipeg, pred tem pa tudi podajo, in bil s tem ključni igralec tekme.

Domače zmage se je v podaljšku veselila tudi Tampa, ki je s 4:2 odpravila Washington. Odločilen je bil gol Braydena Pointa.

NHL, izidi:

Anaheim Ducks - Calgary Flames 0:2
Boston Bruins - Colorado Avalanche 0:4
New York Islanders - St. Louis Blues 2:3**
Toronto Maple Leafs - Chicago Blackhawks 4:3*
Tampa Bay Lightning - Washington Capitals 4:3*
Edmonton Oilers - Winnipeg Jets 2:5
Buffalo Sabres - New Jersey Devils 2:6

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.