Štajerski derbi pripadel Celjanom

Foto: Žurnal24 Celjani se krepijo.
Nogometaši Maribora so v 9. kolu Prve Lige Telekom na domačem terenu izgubili proti Miku CM Celje z 0 : 1. Na lestvici so Celjani tik pod vrhom ujeli Koprčane, Maribor ostaja četrti.
Oglej si celoten članek
Celjani so sredi Maribora poskrbeli za nov šok. Po zmagi nad vodilnimi Domžalčani so v Ljudskem vrtu z igralcem manj premagali še Mariborčane. Junak tekme je bil Nejc Pečnik, ki je izjemen prodor kronal z zmagovitim zadetkom. Celjani so se zdaj tik pod vrhom lestvice po točkah izenačili s Koprom, Mariborčani pa so s tretjim porazom na četrtem mestu.

Tekma se je začela precej živčno, predvsem na tribunah. Domači in celjski navijači so namreč z obmetavanjem poskrbeli za dve prekinitvi polčasa, ki se je podaljšal za več kot pet minut. Sicer pa sta bili na igrišču ekipi dokaj enakovredni, malce več so imeli žogo v posesti gostitelji. Pravih priložnosti pa v prvem delu ni bilo. V drugem polčasu so Celjani po prekršku Travnerja nad Jeličem in njegovim drugim rumenim kartonom ostali brez igralca. Po pričakovanju so vajeti igre prevzeli številčno močnejši gostitelji, ki pa tega niso nadgradili s kakšno omembe vredno akcijo. Celjani so bolj ali manj brez težav branili svoj gol, morali so paziti le na strele od daleč. Kazen za neuspešne napade z igralcem več je prišla v 85. minuti, ko je Nejc Pečnik v prodoru položil na tla vso ožjo mariborsko obrambo in na koncu še vratarja ter tako Celjanom priigral zmago z igralcem manj.

Ostale tekme 9. kola so bile odigrane že v soboto.

Prve Lige Telekom, 9. kolo:

Maribor : Mik CM Celje 0 : 1 (0 : 0)
N. Pečnik (85)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.