Stanovnik končal na 5. mestu; užival v dirkanju

Foto: Ekipa Mirana Stanovnika
Foto: Ekipa Mirana Stanovnika
Slovenski motociklist Miran Stanovnik je na dirki Puščavskega izziva v Abu Dabiju osvojil končno peto mesto.
Oglej si celoten članek

V zadnji, 359 kilometrov dolgi etapi, ki se je končala prav v Abu Dabiju, je Miran Stanovnik s svojim KTM zasedel šesto mesto. Peto mesto je za Stanovnika najboljši dosežek na tej dirki.

"Začel sem za Al Balooshijem, arabskim prvakom v sprint relijih in tako rekoč lokalnim tovarniškim dirkačem. Na 73. kilometru sem ga ujel in mu nekaj časa taktično sledil, ampak sem videl, da je moj ritem lahko hitrejši, zato sem ga prehitel. Danes mi je šlo vse kot po maslu, zares sem užival v dirkanju. Rad bi se zahvalil vsem prijateljem za podporo in spodbudne besede. Zelo me veseli, ko ljudje dirkajo z mano – četudi le prek spletne strani," je po dirki povedal Stanovnik.

Osmoljenec Dakarja dobil tolažbo

Z zmago na zadnji etapi si je končno zmago s komaj 20 sekundami prednosti zagotovil lanski prvak v svetovnem prvenstvu in osmoljenec letošnjega Dakarja (zgorel mu je dirkalnik), Portugalec Paolo Goncalves, s tovarniškim dirkalnikom Honda. Stopničke sta dopolnila dva Španca, zmagovalec Dakarja Marc Coma (KTM) in veliki up vztrajnostnega terenskega motociklizma Joan Barreda Bort (Honda).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.