Star 16 let vozil pravo formulo 1

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Star je 16 let in je kot najmlajši v zgodovini vozil dirkalnik formule 1. Malezijec Nabil Jeffri. "To je bil najlepši dan v mojem življenju." V sredo je naredil nekaj krogov na letališču Duxford v Angliji.
Oglej si celoten članek
Doslej je dirko formule 1 odpeljal le en Malezijec – Alex Yoong v sezonah 2001 in 2001 s slabim Minardijem. Najmlajši dirkač, ki je odpeljal dirko, pa je bil Španec Jaime Alguersuari (lani s Torom Rossom start 19 let in 125 dni).

Starostna meja dirkanja v formuli 1 še naprej pada. 16-letni malezijski dirkač Nabil Jeffri, ki je pred mesecem dni podpisal pogodbo za testnega dirkača ekipe Lotus, je namesto, da bi šel prvega septembra v šolo, dan preživel na letališču Duxford in odpeljal nekaj krogov s čisto pravim dirkalnikom formule 1. Nabilu sta nekaj nasvetov dala izkušeni Finec Heikki Kovalainen in prvi Lotusov testni dirkač še en Malezijec Fairuz Fauzy. "Imel sem čudovit dan. To je bil najlepši dan v mojem življenju," je bil navdušen mladi Nabil, ki je član dirkaški šole AirAsia ASEAN in letos dirka v azijskem prvenstvu formule BMW. "Priznam, da me je bilo najprej malo strah. Opozorili so me, da bo pospeševanje in zaviranje mnogo hitrejše, kot sem vajen. Res sem potreboval kar nekaj časa, da sem se navadil na dirkalnik." Kovalainen je mladeniča pohvalil, vodja ekipe Tony Fernandes pa je dejal, da Nabil sprva sploh ni verjel, ko so mu obljubili ta testni dan. Na prvo dirko pa bo nabil moral počakati vsaj še dve, tri leta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.