Stara navada je železna srajca

Foto: EPA
Foto: EPA
José Mourinho je naslov angleškega prvaka izkoristil za zbadljivko na račun Pepa Guardiole, s katerim sta v preteklosti dominirala v španski La Ligi.
Oglej si celoten članek

Chelsea je v 35. kolu angleške Premier League premagal Crystal Palace (1:0) in si tri tekme pred iztekom prvenstva zagotovil naslov državnega prvaka. José Mourinho je ob deseti obletnici prvega naslova z londonskim velikanom poudaril, da je z vrnitvijo na Stamford Bridge sprejel veliko tveganje, saj bi se lahko izbral ligo, kjer vsakdo postane prvak.

Mourinho naj bi pri tem ciljal na Pepa Guardiolo, s katerim sta pred leti tvorila enega najzanimivejših rivalstev v nogometnem svetu. Mou je takrat sedel na trenerskem stolčku Real Madrida, Guardiola pa Barcelone. Španec se je v letošnji sezoni sprehodil do naslova nemškega prvaka, potem ko je njegov največji izzivalec, Borussia Dortmund, že v uvodnem delu sezone zašel v veliko krizo. Bavarci so si štiri kroge pred koncem tudi matematično že zagotovili naslov nemškega prvaka, tako da se bodo lahko v sklepnem delu sezone posvetili tekmam v Ligi prvakov, kjer jih v polfinalu čaka Barcelona.

Foto: EPA mourinho guardiola ''Nisem najpametnejši, kar zadeva izbiro kluba in države. Lahko bi si izbral drug klub v drugi državi, kjer bi lažje postal prvak. Izbral sem klub in državo, kjer sem bil v preteklosti že zadovoljen. Tvegal sem. Zelo sem vesel, da sem v drugem mandatu še enkrat osvojil Premier League, deset let po moji prvi zmagi,'' je na tiskovni konferenci dejal nekdanji trener Reala.

''Prvak sem postal z vsakim klubom, ki sem ga treniral. Bil sem v Interju, Realu in Chelseaju. Vsak naslov je pomemben. Zmaga v Španiji s 100. točkami proti najboljši Barceloni vseh časov je velik dosežek, v katerem sem zelo užival,'' je dodal ''Edini''.

''Morda bom v prihodnosti pametnejši in si bom izbral klub, kjer je vsakdo lahko prvak. Morda se bom preselil v državo, kjer je trener lahko človek, ki skrbi za opremo in osvoji naslov. Morda bi moral biti pametnejši, vendar uživam v tem izzivu. Mislim, da sem na pravem mestu. Ostal bom, dokler me Roman Abramovič (lastnik Chelseaja, op. a.) ne odslovi,'' je zatrdil Mourinho.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.