Stari slabi Arsenal: Wigan vzel točko!

Foto: Žurnal24 Andrej Aršavin Arsavin gol zadetek strel volej skarjice škarjice Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Michael Essien Kevin Davies Foto: Žurnal24 Stuart Holden Ramires Foto: Žurnal24 Stuart Holden Ramires Foto: Žurnal24 Didier Drogba Paul Robinson Foto: Žurnal24 Didier Drogba Foto: Žurnal24 Gary Caldwell Marouane Chamakh Foto: Žurnal24 Sylvan Ebanks-Blake Steven Gerrard Foto: Žurnal24 Andrej Aršavin Arsavin Ronnie Stam Foto: Žurnal24 David N'Gog Ngog Richard Stearman Foto: Žurnal24 Andrej Aršavin Arsavin gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Foto: Žurnal24 Michael Essien Kevin Davies Foto: Žurnal24 Nicklas Bendtner gol zadetek strel Foto: Žurnal24 Nicklas Bendtner Ali Al Habsi Al-Habsi gol zadetek veselje proslavljanje slavje Foto: Žurnal24 Paul Robinson Ramires Kevin Davies Foto: Žurnal24 Florent Malouda Jussi Jaaskelainen gol zadetek strel zoga mreza Foto: Žurnal24 Florent Malouda Foto: Žurnal24 Ngog N%27Gog Meireles Johnson Gerrard Reina %C5%A0krtel Skrtel Torres Lucas Leiv Foto: Žurnal24 Ronald Zubar Dirk Kuyt Foto: Žurnal24 Dirk Kuyt Ronald Zubar Foto: Žurnal24 Leiva ostaja zvest redsom. (Foto: EPA)
Arsenal je na gostovanju pri Wiganu zgolj remiziral in po veliki zmagi nad Chelseajem spet spomnil na stare čase (2:2). Chelsea je prišel do težko pričakovane zmage, potem ko je doma odpravil Bolton (1:0).
Oglej si celoten članek

Igranje s prvo postavo se je Arsenalovemu trenerju Arsenu Wengerju vrnilo kot bumerang. Brez prvokategornikov Samirja Nasrija, Robina van Persieja in brez kaznovanega kapetana Francesca Fabregasa, so topničarji le remizirali proti Wiganu, ki jim je že lani na stadionu DW zadal poraz, s katerim so se Londončani dokončno poslovili od dirke za naslov. Tokratni remi je verjetno manj boleč, a po veliki zmagi nad Chelseajem v prejšnjem kolu se je še enkrat več pokazalo, da ekipa topničarjev še vedno ni dovolj zrela za naslov.

Arsenalovci so se po vodilnem zadetku Bena Watsona še pred polčasom vrnili, ko je s pravo mojstrovino izenačil Andrej Aršavin, nekaj minut kasneje pa je zabil še Nicklas Bendtner, a tudi to je bilo na koncu premalo, saj je Sebastian Squillaci ob igralcu več (izključen je bil Charles N'Zogbia) zatresel lastno mrežo.

Svoj črni niz je končno prekinil Arsenalov londonski sosed Chelsea, ki je tudi proti Boltonu dolgo časa sopihal, na koncu pa slavil po golu Florenta Maloudaja v drugem polčasu. Tekma na Stamford Bridgu je bila verjetno zadnji vlak za trenerja Carla Ancelottija, saj je Italijan s Chelseajem začel nevarno drseti po lestvici navzdol. Modri niso briljirali, a so se s tremi točkami spet priključili vodilnim.

Nova blamaža Liverpoola: na Anfieldu slavili Wolvesi!
Pri Liverpoolu so morali navijači odpreti novo poglavje v knjigi blamaž, po tem ko jih je na domačem Anfieldu presenetil zadnji Wolverhampton (0:1). Tudi trenerju Redsov Royju Hodgsonu se kljub tradicionalno zelo potrpežljivim privržencem izteka čas na klopi rdečih, po tem ko je njegovo moštvo spet prikazalo povsem brezzobo predstavo, na koncu pa po golu Stephena Warda ostalo celo brez že tako slabe točke. Poraz je Liverpool pustil na 12. mestu, tri točke od Fulhama, ki zaseda prvo mesto za izpad.

Bowyer v 90. minuti ukradel točko Unitedu
Manchester United
kljub novemu neodločenemu izidu ostaja na vrhu lestvice Premier League. Na prvem mestu sta zdaj točkovno (38) izenačena oba kluba iz Manchestra, United in City (odigrani ima kar dve tekmi več). Sinje modri so po suvereni zmagi proti Aston Villi s 4:0 za nekaj ur celo prevzeli vodstvo, toda rdeči vragi mestnim tekmecem veselja niso pustili prav dolgo.

United je na gostovanju pri Birminghamu sicer vse imel v svojih rokah. Po zadetku Dimitarja Berbatova so bili na dobri poti do nove zmage, toda borbeni domačini so grizli vse do zadnjega sodnikovega žvižga in bili za to poplačani v 89. minuti, ko je zadel Lee Bowyer in postavil končni izid 1:1.  

Alex Ferguson po zadetku Leeja Bowyerja v končnici tekme ni skrival svojega ogorčenja. "To je bila igra z roko in še prekršek nad Riem Ferdinandom! Če tega sodnik ne vidi, kakšne možnosti imaš?" je za Skysports vrelo iz Škota, ki je imel v mislih zaustavljanje žoge Nikole Žigića, ki je Bowyerju podal za gol: "V drugem delu smo nadigrali Birmingham in si tega nismo zaslužili. Ampak nogomet je čudna zadeva. tekma je bila izenačena. Vsak, ki bo prišel sem, bo imel težave."

City je slavil na krilih Maria Balotellija, ki se je izkazal s hat-trickom. Dvajsetletni Italijan je svoj šov začel že v 8. minuti, ko je bil natančen iz prve enajstmetrovke. Pet minut kasneje je Joleon Lescott z zadetkom z glavo podvojil vodstvo Cityja. Še pred koncem prvega polčasa je na 3:0 povišal Balotelli, ki je nato v 55. minuti iz bele točke še enkrat premagal Brada Friedla in postavil končni izid 4:0. Manchester City je s tem potrdil kandidaturo za najvišja mesta v Premier League. "Tukaj sem srečen, tudi če se ne smejem neprenehoma in tudi če italijanski novinarji pišejo, da si želim v Milan. Trdo delam na treningih, želim si biti pomemben člen ekipe. Mislim, da smo lahko po novem letu boljši in  osvojimo prvenstvo," je dejal Mario za klubsko spletno stran.

Pomembne zmage so se veselili tudi nogometaši Tottenhama, ki so v prejšnjem kolu odpravili ravno Villo. Spursi so tokrat ugnali Newcastle United (oba zadetka sta padla v drugem polčasu) in na četrtem mestu prehiteli v zadnjem času skromni Chelsea, ki je v ponedeljek klonil na velikem londonskem derbiju proti Arsenalu. Topničarji v sredo igrajo proti Wiganu, londonski modri pa proti Boltonu.

Lestvica:
1. Man. Utd. 38 točk (-2)
2. Man. City 38
3. Arsenal 36 (-1)
4. Chelsea 34 (-1)
5. Tottenham 33 (-1)
...
18. Fulham 19 (-1)
19. Wolverhampton 18
20.
West Ham 17 

Angleška liga, 20. kolo:

Birmingham City : Manchester United 1:1 (0:0)
Bowyer (90); Berbatov (58) 

Manchester City : Aston Villa 4:0 (3:0)
Balotelli (8/11-m, 27, 55/11-m), Lescott (13)

Stoke City : Fulham 0:2 (0:2)
Baird (4, 10)

Sunderland : Blackpool 0:2 (0:0)
Campbell (50, 90)

Tottenham Hotspur : Newcastle United 2:0 (0:0)
Lennon (57), Bale (81)
Vučkića (Newcastle) ni bilo v kadru za tekmo.

West Bromwich Albion : Blackburn Rovers 1:3 (1:1)
Thomas (17); Kalinić (3, 53), Diouf (62)
RK: Kalinić (65/Blackburn); Tamas (88/West Bromwich)

West Ham United : Everton 1:1 (1:1)
Hibbert (16/ag); Coleman (42)

Chelsea : Bolton Wanderers 1:0 (0:0)
Malouda (61)

Wigan Athletic : Arsenal 2:2 (1:2)
Watson (18/11-m), Squillaci (81/a.g.); Aršavin (40), Bendtner (44)
RK: N'Zogbia (78/Wigan)

Liverpool : Wolverhampton Wanderers 0:1 (0:0)
Ward (56)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.