Starši grozili s smrtjo, odgovor izjemen

48-letna Turkinja je z nastopom na nogometni tekmi izpolnila svoje sanje.
Oglej si celoten članek

Iz turške province Ankara, točneje iz kraja Karaçalı, prihaja fantastična nogometna zgodba. Glavna junakinja je Azize Ay, 48-letna nogometna navdušenka.

V mladih letih se ni smela ukvarjati z najpomembnejšo postransko stvarjo na svetu, sedaj pa se vendarle uspešno podi za okroglim usnjem.

Azize je živela v precej neobičajnih razmerah z vidika zahodne družbe. Njena mati se je denimo poročila s svojim bratom (Azizejinim stricem), saj v Karaçalıju zakonske zveze v preteklih desetletjih niso bile nekaj neobičajnega.

Biološki oče Azize Ay je nekoč igral nogomet v turških nižjih ligah in tudi sama je vzljubila igro na zelenici. Toda zaigrati ni mogla nikoli. "Nisem mogla postati nogometašica, poročiti se v mladosti nisem hotela. Poročila sem se šele pri svojih 40 letih, prej sem želala postati starešina vasi," je svoje mladostne ambicije v pogovoru za turške medije pojasnila Azize.

Travme iz otroštva

"Žogo brcam od svojega šestega leta. Vedno sem se igrala z žogo in enkrat sem želela iti na igrišče, pa mi starši niso pustili. Mlajši bratje in sestre so hodili v šolo, sama pa sem jih morala paziti in po koncu osnovne šole sem pač morala ostati doma in opravljati razna dela," je dejala velika navijačica carigrajskega Fenerbahçeja.

"Moj stric (in krušni oče) mi ni pustil, da bi trenirala ali igrala s fanti. Vedno znova sem tako oblekla dres, sedla na konja z žogo v naročju in brcala sama. Enkrat sem celo spakirala in doma dejala, da grem trenirat v klub. Starši so mi odgovorili, da vedo, kje je klub in da me bodo našli in ubili, če bom to res storila. Rekla sem, naj me pokopljejo pod kotno zastavico," je travme iz otroštva pokomentirala Turkinja.

Zgodba Azize Ay je v njeni domovini postala pravi hit in pred kratkim so jo obiskali predstavniki kluba Diyarbekirspor in jo povabili na trening. Tako je vendarle dobila priložnost, da se skupaj z ekipo podi za žogo.

"Sedaj sem zares srečna. Čeprav imam 48 let se počutim, kot da jih štejem 17 ali 18," je izkušnjo opisala Azize.

Vsekakor ji želimo obilo užitkov na nogometnem igrišču.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:38 11. Marec 2017.

    Pomanjkanje D vitamina zaradi stila oblačenja ali sedenja za računalnikom ali TV cele dneve dokazano vpliva na manjši IQ. :D

  • 16:28 10. Marec 2017.

    Ko si bo dala z glave to grdo cunjo, takrat bo pa res SUPER.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.