Start Gira pod Vezuvom, leta 2014 v Belfastu

Foto: EPA
Foto: EPA
Kolesarska dirka po Italiji se bo leta 2014 začela na Severnem Irskem. Start ene od dveh najprestižnejših večetapnih dirk na svetu bo namreč 10. maja 2014 v Belfastu, so danes sporočili organizatorji Gira. Tri dni pozneje pa bo kolesarska karavana prispela v glavno mesto Dublin, potem pa se bo nadaljevala v Italiji.
Oglej si celoten članek

Prvi dve etapi bosta v okolici Belfasta, tretja se bo začela v mestecu Armagh, končala pa v Dublinu. Tudi kolesarska dirka po Franciji se bo leta 2014 začela na Otoku, saj bodo prve tri etape Tour de Francea v okolici Londona in pokrajini Yorkshire.

Giro se bo tako še enajstič začel zunaj Italije. Lani je bil start na Danskem, leta 2010 pa v Amsterdamu. Letos se bo italijanska pentlja začela na jugu Apeninskega polotoka v Neaplju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.