Stavkali bodo tudi v Serie A

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Čeprav bi se morala italijanska nogometna liga začeti konec tedna, do tega ne bo prišlo. Lastniki klubov in nogometaši niso dosegli dogovora o kolektivni pogodbi, tako da je predsednik sindikata igralcev (AIC) Damiano Tommasi uradno napovedal stavko.
Oglej si celoten članek

Zadnji poskus za zedinjenje strani je bila začasna pogodba, ki jo je v petek ponudil sindikat igralcev, vendar so jo klubi zavrnili.

Jedro spora je nova kolektivna pogodba, ki je še niso sklenili, igralci in klubi pa ne podpisali. Tommasi je poudaril, da brez tega dokumenta nogometaši ne bodo začeli nove sezone. Zapleten položaj je skušala rešiti tudi italijanska nogometna zveza (FIGC), ki je predlagala ustanovitev sklada v višini 20 milijonov evrov, v katerem bi v naslednjih dveh sezonah sredstva namenili za krizne primere, če bi prihajalo do nezmožnosti plačevanja obveznosti. A zaradi nestrinjanja igralcev in vodstva lige glede dveh bistvenih točk, predvsem davčnih obveznosti, predloga niso upoštevali.

AIC je s stavko dvakrat zagrozil že v prejšnji sezoni, nazadnje pa so se stvari le uredile. V Italiji so bili zaradi nogometne stavke ljubitelji tega športa nazadnje prikrajšani leta 1996.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.