Šterbik: "Na tem prvenstvu nisem imel sreče"

Foto: EPA
Foto: EPA
Španski rokometaši slavijo uvrstitev v finale domačega svetovnega prvenstva, s katerim so se končno uspeli uvrstiti na prve strani časopisov v domovini. Najkoristnejši igralec tekme proti Sloveniji, vratar srbsko-madžarskih korenin Arpad Šterbik, je priznal, da tako slabo na velikih turnirjih še ni branil. Do tekme s Slovenijo, seveda ...
Oglej si celoten članek

"Menim, da na tem turnirju nisem imel veliko sreče. Nisem imel toliko dobrih tekem, kot jih imam ponavadi. Ampak v ključnih trenutkih je bil Sierra (drugi vratar proti Nemčiji v četrtfinalu, op. a.), danes sem lahko pomagal jaz. Še nikoli nisem prišel do finala in zato sem zelo vesel," je Arpad Šterbik takoj po tekmi dejal za televizijo TVE.

Viran Morros je bil prepričan, da je Španija proti Sloveniji odigrala izjemno tekmo. "Slovenci so igrali zelo dobro, v enakem ritmu. Imeli smo srečo, da smo prevzeli pobudo in zdaj moramo uživati. Ekipa, ki prihaja, bo izjemna, ampak smo doma in zgodi se lahko vse."

"Tekma je bila zelo težka in potrebno je bilo veliko truda. Večina njihovih golov je prišla iz protinapadov. Zdržali smo njihova dva naleta, naša druga večja prednost pa je bila odločilna. Priti do kolajne so bile naše sanje. Danes smo imeli preveč trenutkov napetosti. V nedeljo se bomo morali osredotočiti na uživanje," pa je povedal kapetan Alberto Entrerrios.

Španski rokometaši ostajajo zakleti za slovenske

Slovenija tako niti na osmi medsebojni tekmi ni premagala španske izbrane vrste, po dveh porazih na olimpijskih igrah in petih na evropskih prvenstvih ji je morala priznati premoč tudi v njunem prvem medsebojnem dvoboju na svetovnem prvenstvu.

Slovenska reprezentanca je po sedmih zaporednih porazih prvič izgubila na Pirenejskem polotoku. "Nisem razočaran. Vsi smo si močno želeli zmage, dobro smo se pripravili na polfinalno tekmo, ki je bila zelo taktična. Za gledalce ni bila najlepša, na svoj račun pa so prišli tisti pravi ljubitelji rokometa, saj je bila polna taktičnih zamisli," je po tekmi dejal selektor Boris Denič in dodal: "V obrambi smo igrali zelo dobro, v napadu nam ni šlo. V končnici so nam tekmeci pobegnili, v tem trenutku pa imajo tudi malce več sreče, znanja in moči ter jim želim veliko sreče v finalu."

Foto: EPA Španija Slovenija SP svetovno prvenstvo polfinale Barcelona Prva polfinalna tekma je bila polna taktičnih ukan obeh selektorjev, Denič pa je v zvezi s tem dejal: "Španci so takoj začeli s svojo tradicionalno igro, v obrambi pa so hitro zaigrali zelo plitko postavitev 6-0, kar ni njihova značilnost. Tukaj se mi nismo najboljše znašli, skozi celotno tekmo smo iskali razpoloženega strelca z razdalje, ki bi razbil španski obrambni blok. V nadaljevanju je tudi Šterbik nanizal nekaj obramb, Španci so naredili nekaj nasprotnih napadov in si priigrali odločilno prednost, ki je enostavno nismo zmogli nadoknaditi. Mojim fantom čestitam za predstavo, pošteno so oddelali."

Sebastian Skube je bil junak četrtfinalnega dvoboja proti Rusom, po polfinalnem porazu pa je dejal: "Tekma je bila izjemno težka, spet smo imeli preveč padcev, ki so jih Španci znali izkoristiti. Na drugih tekmah nam je uspelo prirediti preobrat in zmagati v končnici, na tej tekmi pa nam to ni uspelo. V soboto je pred nami še težja tekma. Prepričan sem, da je ostalo dovolj moči, imamo pa tudi veliko željo. Borimo se za kolajno, pred nami je nova, velika priložnost in menim, da bomo pravi."

Krilni igralec Gašper Marguč je bil s sedmimi goli najbolj učinkovit slovenski igralec, po tekmi pa je dejal: "V drugem polčasu nismo imeli pravih rešitev za špansko obrambo, prejeli pa smo tudi številne gole iz nasprotnih in polnasprotnih napadov. Naša obramba ni bila slaba, prejeli smo 26 golov, pokopale so nas izgubljene žoge in lahki španski goli," je po porazu s Španijo dejal Marguč, pred sobotno odločilno tekmo za tretje mesto pa dodal: "Po polfinalni tekmi moramo napolniti moči in zaigrati zbrano, potem pa naskakovati kolajno."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.