Številke, ki Miamiju niso v ponos

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski košarkarski as po tekmi z Los Angeles Clippers ni bil najbolj zadovoljen s predstavo svoje ekipe.
Oglej si celoten članek
Košarkarji Miami Heat so morali v noči na soboto priznati premoč Los Angeles Clippers z 98:192. Slovenski reprezentant je dosegel dvojni dvojček, saj je 21 točkam dodal še 11 asistenc in šest skokov.
 
A vse to je bilo zaman, saj je Miami znova pogorel pri metu iz igre, svoje pa je dodalo še nenatančno izvajanje prostih metov. Vročica je v letošnji sezoni 67-odstotno učinkovita izza črte za proste mete, kar jo uvršča na zadnje, 30. mesto v ligi NBA. Za primerjavo, košarkarji San Antonio Spurs, ki zasedajo prvo mesto, so 82-odstotno uspešni.
 
Dragić je v pogovoru z novinarji priznal, da so tekmo s Clippers izgubili v prvem polčasu, kljub odločnejši obrambi v drugem delu pa poti nazaj ni več bilo. ''Tekmo smo izgubili v prvem polčasu. Težak poraz. Nismo igrali agresivno. Po polčasu smo zaigrali bolje v obrambi.  Zavedati se moramo, da lahko samo tako zmagujemo tekme. Težko je napadati iz ozadja. Zadeti moraš vsak met, oni pa morajo grešiti,'' je povzel Dragić.
 

Usodni prosti meti?

Miami je imel 41-odstoten met iz igre (38/93) in 64-odstotne proste mete (16/25), kar ga je na koncu bržkone stalo uspeha. Dragić je bil v obeh statističnih prvinah boljši od ekipnega povprečja; iz igre je metal 44-odstotno (7/16) in zadel vseh sedem prostih metov (100%, 7/7).
 
''S tem smo si skopali luknjo. Če bi zadeli vse proste mete, bi se tekma verjetno obrnila drugače. Mislim, da je vse v glavi. Na črti za proste mete moraš biti osredotočen. Ne samo na tekmah, ampak tudi na treningu. Moraš si predstavljati, da si na tekmah,'' je pojasnil Dragić.
 
Na vprašanje, ali so pri izvajanju prostih metih uspešnejši na treningu, pa je organizator igre odvrnil: ''Ne vem, ker ponavadi mečemo po treningu. Trener naroči, naj proste mete mečemo tako, kot bi bili na tekmi. Vsak je na svojem košu, tako da ne vem.''
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.