Številne selitve, aktivni tudi največji klubi

Foto: Epa
Foto: Epa
Poletni prestopni rok je v polnem zamahu.
Oglej si celoten članek

Nekdanji angleški nogometni reprezentant Gary Cahill se je pridružil angleškemu prvoligašu Crystal Palaceu. Triintridesetletni branilec je poleti po sedmih letih in pol zapustil Chelsea, zdaj pa je podpisal dveletno pogodbo s tekmeci v Premier League.

Cahill, ki je s Chelseajem osvojil Ligo prvakov in dva naslova angleškega prvaka, se veseli novega izziva. Tudi trener Palacea Roy Hodgson je z navdušenjem pozdravil prihod izkušenega Cahilla.

"Z Garyjem sem že sodeloval v času, ko sem bil selektor reprezentance, tako da vem, za kako zelo kakovostnega igralca gre. Za nas je velika pridobitev in vesel sem, da bova spet sodelovala," je za klubsko spletno stran dejal Hodgson.

Foto: Epa Harry Wilson

Angleški nogometni prvoligaš Bournemouth je v svoje vrste zvabil 22-letnega vezista Harryja Wilsona, ki bo za nov klub igral kot posojen nogometaš Liverpoola. Rdeči so Wilsonu dovolili, da za eno sezono podpiše z Bournemouthom, da si pridobi nekaj izkušenj iz elitnega prvenstva Premier League.

Wilson je lansko sezono kot posojen nogometaš igral za Derby County, kamor se januarja 2020 odpravlja sloviti Wayne Rooney, in klubu pomagal do končnice za uvrstitev med elito. "Želim si igrati v Premier League in priložnost sem takoj zagrabil z obema rokama," je dejal Wilson.

Foto: Epa Kevin Trapp

Nemški nogometni vratar Kevin Trapp, ki je prejšnjo sezono kot posojen igralec francoskega PSG nosil dres nemškega prvoligaša Eintrachta iz Frankfurta, je zdaj prestopil v ta nemški klub. Po poročanju Skya 29-letnika danes čaka le še zdravniški pregled, po katerem bo z Eintrachtom podpisal petletno pogodbo.

Trapp je sicer zadnje pol sezone že igral za Eintracht, nazadnje pa je bil s francoskim prvakom na kitajski turneji, nato pa je s PSG osvojil še francoski superpokal.

Prestop je vreden približno sedem milijonov evrov, še poroča Sky, medtem ko športni dnevnik L'Equipe piše o desetih milijonih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.