Število okužb v olimpijski vasi raste

Foto: Epa
Foto: Epa
Na Japonskem so zaskrbljeni zaradi širjenja koronavirusa.
Oglej si celoten članek

V torek so v olimpijski vasi v Tokiu zabeležili devet novih primerov okužb z novim koronavirusom, so sporočili prireditelji iger. Med njimi je bil tudi eden od aktivnih športnikov. Skupno število okužb, povezanih z igrami, se je tako od 1. julija v Tokiu povzpelo na 67.

V ponedeljek so okužbo potrdili v češkem olimpijskem komiteju, odbojkarja na mivki Ondreja Perušiča so nato poslali v karanteno v za to predviden hotel.

OI 2020 Selektor določil ducat slovenskih bojevnikov

Poleg teh 67 okužb so v ostalih japonskih prefekturah imeli še štiri primere, za katere pa ni jasno, ali so povezani z igrami, poroča nemška tiskovna agencija dpa, saj lokalnim oblastem tega podatka ni treba razkrivati.

V nedeljo so sicer v olimpijski vasi imeli tri nove primere okužb, med njimi sta bila dva člana južnoafriške nogometne ekipe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.