Število umorov v Riu narašča

Foto: EPA
Foto: EPA
Policijski podatki za prvo polovico leta 2016 v Riu de Janeiru navajajo, da je število umorov glede na enako obdobje lanskega leta naraslo za 17 odstotkov.
Oglej si celoten članek

Teden dni pred pričetkom olimpijskih iger novice iz Ria niso spodbudne. Število nasilnih smrti - umorov, ubojev ali žrtev, ki so umrle zaradi policijskih posredovanj, narašča, glede na lansko obdobje med januarjem in junijem 2015, je ta številka z 2553 narasla na 3001.

Omenjene številke po podatkih za javno varnost med drugim navajajo, da je število žrtev, ubitih med policijskim posredovanjem, večje za 14,3 odstotka glede na lani, letos je v teh obračunih umrlo že 399 oseb. So pa policisti v svojih vrstah zabeležili eno žrtev manj, glede na lani je letos v obračunih umrlo 15 policistov.

Zelo se je povečalo število uličnih ropov, kar za 34 odstotkov, skupno jih je bilo v prvi polovici leta 58.999.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.