Štuhčeva spet v boj za mali kristalni globus

Foto: Epa Ilka Štuhec
V Crans Montani se bodo alpske smučarke pomerile na sedmem smuku v letošnji sezoni.
Oglej si celoten članek

Slovenska smučarska šampionka Ilka Štuhec bo slaba dva tedna po osvojenem naslovu svetovne prvakinje v smuku danes v Crans Montani nadaljevala boj za mali kristalni globus v svoji paradni disciplini.

Tri smukaške preizkušnje pred koncem sezone svetovnega pokala je Mariborčanka, ki se je po poškodbi kolena to zimo udarno vrnila v belo karavano, na tretjem mestu skupne razvrstitve v kraljevski disciplini z le 23 točkami zaostanka za vodilno Avstrijko Nicole Schmidhofer.

Štuhčeva po SP ni imela veliko časa za proslavljanje drugega naslova v smuku, saj se že več kot teden dni pripravlja v Crans Montani. Tako se je v švicarskem smučarskem središču pretekli teden udeležila tudi dveh tekem evropskega pokala.

Na teh tekmah kot tudi na obeh uradnih treningih za današnji smuk ni bila predvsem v ospredju. A je pričakovati, da bo danes, ko se bo na progo spustila s startno številko ena, vendarle pokazala več, saj je tudi na treningih preteklih tekem pogosto varčevala z močmi.

Današnjemu smuku bo v nedeljo sledila še ženska alpska kombinacija, s smukom in slalomom, prva v svetovnem pokalu to sezono. Po postanku v Švici pa Štuhčevo pri lovu na zmago v skupni razvrstitvi smuka čakata še tekmi v Sočiju in Soldeuu v Andori.

Današnji smuk se bo pričel ob 9.30 po srednjeevropskem času.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.