Stielikea je zamenjal Gili

Foto: Žurnal24 Francoz Gerard Gili (na sliki skrajno levo) bo vodil Slonokoščeno obalo na afriš
Le slaba dva tedna pred začetkom afriškega prvenstva, ki ga bo gostila Gana, je nemški strokovnjak Uli Stielike zapustil selektorsko mesto nogometne reprezentance Slonokoščene obale.
Oglej si celoten članek

Triinpetdesetletni Uli Stielike, ki je "slone" prevzel leta 2006, je Afriko zapustil zaradi resne bolezni svojega sina. Stielikeja bo zamenjal selektor olimpijske reprezentance Slonokoščene obale, Francoz Gerard Gili.

Nemec je dejal, da mu je zelo žal, ker bo moral izpustiti vsaj prvi dve tekmi turnirja, zelo verjetno pa bo odsoten ves čas tekmovanja, ki bo trajalo od 20. januarja in 10. februarja. S Stielikejem, ki je kot igralec z Nemčijo osvojil naslov evropskega prvaka leta 1980, je sicer povezano tudi neslavno dejstvo: je namreč edini nemški nogometaš, ki je zastreljal enajstmetrovko na svetovnem prvenstvu.

Na afriškem prvenstvu bo Slonokoščena obala ena izmed favoritov (nazadnje se je naslova veselila leta 1992), v predtekmovanju pa bo igrala v skupini B skupaj z Nigerijo, Malijem in Beninom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.