Štiri kolajne slovenskih boksark

Foto: BZS ema kozin boksarka Foto: BZS bešter božičko boksarke Foto: BZS slovenske boksarke kolajne
Na prvi letošnji tekmi svetovnega ženskega pokala v boksu v srbskem Zrenjaninu so slovenske boksarke senzacionalno osvojile kar štiri medalje. Takšne bere medalj na tekmah svetovnega pokala, kjer je nastopilo kar 169 boksark iz 16 držav, niso pričakovali niti največji optimisti.
Oglej si celoten članek

V hudi konkurenci, kjer so med drugimi nastopile najboljše boksarke iz Rusije, Kazahstana, Srbije, Anglije, Poljske in Indije, so naša dekleta osvojila kar štiri medalje. 

Šele 14-letna Ema Kozin iz Ljubljane je zablestela v vsem svojem talentu. V finalu kadetinj v kategoriji do 70 kg je s 6:5 premagala za glavo višjo nasprotnico, potem ko je indijska boksarka in izrazita favoritinja Lovlina Borgohain po prvi rundi vodila že s 3:0. Sledil je odličen nastop v drugi rundi, v zadnji, tretji pa je Ema povsem dominirala in s sijajno boksarsko predstavo obrnila rezultat sebi v prid ter povsem zasluženo osvojila svojo prvo zlato medaljo.

Blizu zlatu je bila tudi Mateja Rajterič v kategoriji do 48 kg, ki je v elitnem ženskem razredu s kasnejšo zmagovalko, bolgarsko boksarko Serdo Asenova v polfinalu dosegla izid 4:4, vendar je računalnik zmago pripisal Bolgarki. Tako se je Mateja morala zadovoljiti z bronom. Bron pa je v kategoriji do 57 kg osvojila tudi Andreja Bešter, ki je v četrtfinalu premagala odlično domačinko Bojano Ranić z 9:6., nato pa morala priznati premoč angleški super prvakinji Lisi Whiteside, ki je vse svoje preostale nasprotnice predčasno poslala iz ringa. Tretji slovenski bron je osvojila Monika Božičko v kategoriji do 51 kg, potem ko jo je v polfinalu zaustavila odlična Ruska boksarka Galina Čumgalakova. Dobro so se odrezale tudi druge slovenske boksarke Nina Gorišek, Anja Jabločnik in Katarina Kosmač.

''Potihem sem si želel, da bi se naše punce dobro odrezale, Želja je bila ena medalja. Dobili pa smo kar štiri. To je veliko več od pričakovanega, kar je samo potrdilo, da smo dobro delali. Vsa dekleta si zaslužijo čestitke za prikazane borbe. Zdaj imamo razlog za veselje pa tudi obvezo za naprej. Prepričan sem, da imamo ekipo, ki bo tudi v bodočnosti prinašala odlične rezultate,'' je ob koncu svetovnega pokala dejal trener ženske boksarske reprezentance Andrej Sande.

''Kaj odlično, to je fantastično!'' so bile prve besede predsednika boksarske zveze Slovenije Rudija Pavlina. ''Takšne bere medalj res nismo pričakovali, zato smo toliko bolj veseli. To je tudi pokazatelj, da smo na pravi poti in da dobro delamo z mladimi. Tako dekleta kot celoten trenerski in strokovni tabor si za ta nastop zaslužijo čisto desetko,'' je zaključil Pavlin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.