Štirje Slovenci na OP Avstralije, Rola še v igri

Foto: EPA
Foto: EPA
V prvem krogu glavnega dela tekmovanj na letošnjem teniškem odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu bodo med posamezniki neposredno nastopili štirje slovenski predstavniki.
Oglej si celoten članek

Med igralkami bosta na prvem turnirju za veliki slam v sezoni, ki bo od 13. do 26. januarja, igrali Polona Hercog in Tadeja Majerič ter med igralci Blaž Kavčič in Aljaž BedeneV kvalifikacijah še nastopa Blaž Rola, ki se bo v soboto v tretjem krogu pomeril s Francozom Pierrom-Huguesom Herbertom, 27. nosilcem kvalifikacij.

Hercogova se bo v prvem krogu glavnega dela pomerila s Francozinjo Alize Cornet, 25. nosilko, Majeričeva pa s Hrvatico Ajlo Tomljanović. Kavčič bo igral s Čehom Radekom Štěpánekom, Bedene pa z Nemcem Philippom Kohlschreiberjem, 21. nosilcem.

Serena po dosežka Navratilove in Evertove

Žreb je določil, da se bo Američanka Serena Williams, prva igralka sveta, pomerila z domačinko Ashleigh Barty. Če bo v Melbourne Parku slavila še šesto turnirsko zmago, bi se izenačila z Martino Navratilovo in Chris Evert, ki sta osvojili 18 turnirjev za grand slam. Belorusinja Viktorija Azarenka, ki je naslov v Melbournu osvojila leta 2012 in 2013, bo v prvi partiji igrala s Švedinjo Johanno Larsson.

Srb Novak Đoković je v Melbournu turnirske zmage slavil v letih 2008, 2011, 2012 in 2013 ter je prvi, ki mu je v zgodovini odprtih prvenstev v Avstraliji uspelo zmagati trikrat zapored. V prvem krogu ga čaka Slovak Lukáš Lacko. Srb je prejšnjo sezono končal v velikem slogu, saj je zmagal na štirih zadnjih turnirjih, tudi na finalu teniške sezone.

Težek žreb za Nadala

Že v prvem krogu pa težko delo čaka Španca Rafaela Nadala, saj bo lopar prekrižal z Bernardom Tomicem, mlado avstralsko zvezdo, ki se vzpenja v sam svetovni vrh. Španca lani na turnirju, ki ga je dobil leta 2009, zaradi poškodbe ni bilo.

Nadal bi se lahko v četrtfinalu pomeril z Argentincem Juanom Martínom del Potrom, Đoković pa s Švicarjem Stanislasom Wawrinko. Britanec Andy Murray, trikratni finalist, bi se lahko za vstop v polfinale pomeril s Švicarjem Rogerjem Federerjem, sedemnajstkratim zmagovalcem grand slamov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.