Štirje Slovenci na sobotnih poletih

Foto: EPA
Foto: EPA
Na tekmi svetovnega pokala v smučarskih poletih v nemškem Oberstdorfu bo v soboto nastopila četverica Slovencev. Jaka Hvala, Peter Prevc, Jurij Tepeš in Robert Kranjec so imeli nastop že zagotovljen, v današnjih kvalifikacijah pa sta bila neuspešna Miran Zupančič in Matjaž Pungertar.
Oglej si celoten članek

Četverica slovenskih skakalcev je bila zaradi uvrstitve med deseterico skupnega seštevka točkovanja v poletih že uvrščena na tekmo. V kvalifikacijah je bil med njimi najboljši Robert Kranjec s 195 metri, Peter Prevc je pristal pri 192, Jurij Tepeš pri 184 in Jaka Hvala pri 180 metrih.

Miran Zupančič je poletel 150,5 metra, kar je bilo dovolj za 33. mesto, tako da je za tri mesta zgrešil uvrstitev na tekmo. Na 36. mestu je kvalifikacije končal Matjaž Pungertar, skočil je 132 metrov.

Med kvalifikanti je bil najboljši Japonec Daiki Ito (198,5 metra) pred Avstrijcem Stefanom Kraftom (198) in domačinom Richardom Freitagom (185,5). Najdaljši polet v kvalifikacijah je sicer imel njegov rojak Severin Freund z 202,5 metra.

Sobotna posamična tekma se bo začela ob 17. uri, v nedeljo pa bo na tej letalnici še ekipna preizkušnja.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.