Stiskaški Arsenal ugnal zapravljive sosede

Foto: EPA Giroud Lloris Arsenal Tottenham Premier League Anglija liga prvenstvo Foto: Reuters Giroud Lloris Arsenal Tottenham Premier League Anglija liga prvenstvo Foto: EPA Giroud Arsenal Tottenham Premier League Anglija liga prvenstvo Foto: Reuters Flamini Soldado Arsenal Tottenham Premier League Anglija liga prvenstvo Foto: EPA Koscielny Soldado Arsenal Tottenham Premier League Anglija liga prvenstvo Foto: EPA Gibbs Townsend Arsenal Tottenham Premier League Anglija liga prvenstvo Foto: EPA The Kop Shankly Liverpool Manchester United Foto: EPA Anfield Kop Shankly Liverpool Manchester United Premier League Anglija liga prve Foto: EPA Suarez Liverpool Manchester United Foto: EPA Rodgers Liverpool Manchester United Foto: EPA Moyes Liverpool Manchester United Foto: EPA Sturridge Škrtel Liverpool Manchester United Foto: EPA Rodgers Liverpool Manchester United Foto: EPA Welbeck Van Persie Lucas Liverpool Manchester United Foto: EPA Van Persie Liverpool Manchester United Henderson Enrique Welbeck Foto: EPA Moyes Liverpool Manchester United Premier League Anglija liga prvenstvo Foto: EPA Sturridge Aspas Liverpool Manchester United Premier League Anglija liga prvenstv Foto: Reuters Gerrard Henderson Liverpool Manchester United Premier League Anglija liga prvens Foto: EPA Gerrard Sturridge Škrtel Liverpool Manchester United Premier League Anglija liga Foto: EPA šal navijači Liverpool Manchester United Premier League Anglija liga prvenstvo Foto: EPA Van Persie Liverpool Manchester United Premier League Anglija liga prvenstvo
Liverpool je z golom Daniela Sturridga slavil na derbiju proti Manchester Unitedu (1:0). Severni London je po zaslugi Olivierja Girouda danes v barvah Arsenala.
Oglej si celoten članek

Na Anfieldu je Liverpool v enem največjih derbijev otoškega nogometa doma premagal Manchester United (1:0) in tako zabeležil še tretjo zaporedno zmago z minimalnim izidom na začetku prvenstva.

Pri Rdečih vragih v postavi ni bilo Wayna Rooneya, ki se je poškodoval na zadnjem treningu pred srečanjem z rivali. David Moyes je tako še 13. zapored ostal brez zmage na slovitem stadionu.

Zabil na rojstni dan

Srečanje so domači fantastično odprli. Daniel Sturridge, ki 1. septembra sicer praznuje 24. rojstni dan, je že kmalu prišel do strela, ki so ga gostje blokirali v kot, po katerem so Reds povedli. Predložek je proti golu z glavo usmeril Daniel Agger, njegov soimenjak Sturridge pa je žogi spremenil smer in prevaral Davida de Geo. United je odgovoril v 10. minuti, poskus Dannyja Welbecka je zanesljivo ujel Simon Mignolet. Po dveh minutah je sledil nov nevaren predložek pred vrata domačih, ki pa ga Robin van Persie ni znal izkoristiti.

United je prevzel pobudo, a do izdelane situacije za zadetek ni prišel, domači so v 16. minuti v zadnjem trenutku blokirali še en udarec Welbecka. V 27. minuti se je priložnost s prostega strela ponudila Stevenu Gerrardu, De Gea je ujel žogo. Domači so sredi polčasa spet vzpostavili ravnotežje na zelenici, v 36. minuti je še en prosti udarec z ugodnega položaja prek vrat poslal Philippe Coutinho. Do konca prvega dela je Van Persie dvakrat precej živčno reagiral ob Aggerju, toda Nizozemec ni dobil drugega rumenega kartona, kot je zahtevalo občinstvo na Anfieldu. Prvih 45 minut je tako dobil Liverpool z minimalno prednostjo.

Foto: EPA Sturridge Škrtel Liverpool Manchester United

L'pool mirno zadržal vodstvo

Tudi drugi polčas se je začel v visokem ritmu, prvi konkretnejši strel smo videli v 50. minuti, ko je Martin Škrtel blokiral poskus Van Persieja. Nedolgo zatem so Rdeči vragi spet zapretili, po kotu je "iz prve" po odbiti žogi udaril Ashley Young, a je zadel Glena Johnsona. Gostje so se v drugem polčasu trudili izenačiti, toda agresivna igra domačih jim je preprečila kontinuiran pritisk na vrata Liverpoola. United je imel žogo več v svojih nogah in so izvajali tudi precej več kotov.

V 87. so Rdeči vragi le uspeli spet malce zmesti obrambo gostiteljev, globinsko podajo Chicharita pa je s slabim strelom zaključil Van Persie. Vse do 95. minute gostje nato niso uspeli več resneje zapretiti, na drugi strani pa je De Gea povsem ob koncu tekme ubranil nevaren strel rezervista Raheema Sterlinga.

Gol Girouda odločil severnolondonski derbi

Bližnjesosedski derbi na stadionu Emirates je Arsenal začel z izjemno voljo in energijo, ki bi mu proti največjemu rivalu Tottenhamu kmalu prinesel tudi vodstvo. Dvakrat je s prostega strela golu Huga Llorisa zelo zapretil Santi Cazorla, a je bil Francoz prvič na mestu s panterskim posredovanjem, drugič pa je poskus Španca zletel nekaj centimetrov mimo njegovih vrat.

Za mnogo boljši začetek so bili topničarji nagrajeni v 23. minuti, ko se je na desnem boku odprl Theo Walcott in podal slastno žogo v sredino, kjer jo je pred svojim rojakom Llorisom v mrežo preusmeril Olivier Giroud. Deset minut kasneje je Lloris s tveganim startom izven kazenskega prostora v zadnjem trenutku ustavil Walcotta in Arsenal se je s popolno prevlado bližal drugemu zadetku.

Flamini takoj v ogenj

Do polčasa mu ga ni uspelo zabiti, je pa igrišče znova predčasno zapustil kapetan Jack Wilshere, ki ga je le nekaj ur po presenetljivem in zastonjskem povratku v klub zamenjal Mathieu Flamini. Šlo naj bi sicer le za slabo počutje angleškega reprezentanta. Tudi v drugem polčasu so Spurs ob debiju Erika Lamele prikazali bore malo, Girouda je s konicami prstov po hitrem protinapadu v 63. minuti ustavil šele vratar Lloris.

Mousa Dembélé je bil prva "žrtev" trenerja Andréja Villasa-Boasa, ki je za zadnjih 20 minut aktiviral še enega napadalca – Jermaina Defoeja. Tottenham je bil blizu izenačenja v 76. minuti, ko je po prostem strelu žoga prišla prav do Defoeja, a je preusmerjeno okroglo usnje uspel zaustaviti Wojciech Szczesny, drugi strel Soldada pa je ob protestih za igranje z roko ustavil eden izmed branilcev.

Izvrstni Lloris je Tottenham obdržal v igri z novim šolskim posredovanjem po strelu Walcotta deset minut pred koncem rednega dela, ko ga je s pravočasnim izbijanjem odbite žoge nato pred vrati rešil tudi njegov branilski kolega. Gostje so resneje pritisnili šele v petminutnem dodatku, ko je bil na nogah ves stadion, a jim do izenačenja ni uspelo priti. Arsenal se je po slabšem začetku sezone zdaj dvignil že na četrto mesto.

Di Canio: "Preslabi, da bi se jezil"

Na zadnji tekmi sobotnega sporeda je Crystal Palace pod vodstvom edinstvenega Iana Hollowaya doma osvojil prve točke v novi sezoni, Orli so ugnali Sunderland (3:1), ki ga vodi še en malce poseben trener Paolo di Canio. Odločilni trenutek srečanja se je zgodil v 78. minuti, ko je steber obrambe Črnih mačk John O'Shea storil napako in nato dobil rdeči karton, Palace pa je dobil enajstmetrovko, ki jo je izkoristil Dwight Gayle.

Di Canio se je po tekmi hudoval na predstavo svojih varovancev v obrambi. "Bili smo preslabi, da bi se sploh lahko jezil. Najbrž bi tudi najbolj aroganten nogometaš priznal, da sta bila prva dva gola popolno sranje. Moj vodja na igrišču (John O'Shea, op. a.) se je v slačilnici vsem opravičil za napako. Drugi gol je prišel iz ničesar, oni so dali sicer vse na igrišču, a zadeli so iz smešne situacije," je zanimivo razmišljanje podal italijanski strateg.

Angleška liga, 3. kolo:

Manchester City : Hull City 2:0 (0:0)
Negredo (65), Touré (90)
Koren (Hull) je igral do 75. minute.

Cardiff City : Everton 0:0

Newcastle United : Fulham 1:0 (0:0)
Ben Arfa (86)
Vučkića (United) ni bilo v ekipi.

Norwich City : Southampton 1:0 (0:0)
Redmond (68)

West Ham United : Stoke City 0:1 (0:0)
Pennant (82)

Crystal Palace : Sunderland 3:1 (1:0)
Gabbidon (9), Gayle (79/11-m), O'Keefe (90); Fletcher (64)
RK: O'Shea (78/Sunderland)

Liverpool : Manchester United 1:0 (1:0)
Sturridge (3)

West Bromwich Albion : Swansea City 0:2 (0:1)
Davies (22), Hernández (83)

Arsenal : Tottenham Hotspur 1:0 (1:0)
Giroud (23)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:48 1. September 2013.

    Sterling je Raheem, ne Kareem.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.