Buenos Aires? Ne, to je slovenski spektakel!

Foto: Darko Kunič Rudar Trbovlje Olimpija Ljubljana stadion Rudar Foto: Darko Kunič Rudar Trbovlje Olimpija Ljubljana Foto: Darko Kunič Rudar Trbovlje Olimpija Ljubljana Foto: Darko Kunič Rudar Trbovlje veterani Slovenija SP 2010 Foto: Darko Kunič Rudar Trbovlje veterani Slovenija 2010 Foto: Darko Kunič Rudar Trbovlje veterani Foto: Darko Kunič Rudar Trbovlje Olimpija Ljubljana Foto: Facebook Sto bakel Rudar Trbovlje
V okviru praznovanja 100. obletnice organiziranega nogometa v Trbovljah so se odvili dobro obiskani kulturni in športni dogodki.
Oglej si celoten članek

Številne prireditve in obeležitve ob prazniku trboveljskega nogometa so upravičila pričakovanja in doživela lep odziv.

V torek, 7. junija je bila v Zasavskem muzeju Trbovlje (ZMT) otvoritev razstave "Igra postaja zelo napeta in živahna", katere avtor je kustos Žiga Blaj. Istočasno je izšla istoimenska knjiga o trboveljskem nogometnem stoletju. Že pred tem sta s pomočjo Filatelističnega društva Trbovlje luč sveta ugledala spominska znamka in spominski poštni žig.

V petek, 10. junija je NK Rudar Trbovlje organiziral akademijo, na kateri je navzoče nagovoril predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović. Poleg njega sta bila slavnostna govornika predsednik Rudarja Damjan Flere in trboveljska podžupanja Maja Krajnik. Zgodovinski odlomki, čustveni govori in predvsem po več desetletjih zapeta himna nogometašev Rudarja v izvedbi otroškega pevskega zbora OŠ Trbovlje so mnogim orosili oči. Nekdanja reprezentanta Klemen Lavrič in Mišo Brečko sta s strani kluba dobila priznanji, slednji je ob nagovoru opozoril na to, da Trbovlje nujno potrebujejo vsaj še eno nogometno igrišče z naravno travo.

V soboto, 11. junija je potekalo več revijalnih tekem. Najprej sta se v kategoriji U13 in U15 pomerila domači Rudar Trbovlje in Rudar Velenje

Pozno popoldne in zvečer je sledil vrhunec dogajanja. Najprej je trboveljska članska ekipa, v posebej za to priložnost ročno sešiti "retro" opremi, gostila ljubljansko Olimpijo. Slednja je pred okrog 1.500 gledalci slavila z 0:4.

Foto: Darko Kunič Rudar Trbovlje Olimpija Ljubljana

Celotna odprava "zmajev" si je pred srečanjem ogledala omenjeno razstavo v ZMT. "Lahko rečem le - bilo je super!" je po koncu projateljske tekme v Trbovljah poudaril glavni trener Olimpije Robert Prosinečki in nadaljeval: "To je bil pravi nogometni praznik, to je bil dogodek, ki priča o tem, kako čudovit šport je nogomet. Vesel sem, ker smo lahko sodelovali na enkratni ’fešti’, na kateri se je na vsakem koraku videlo, da ljudje v Trbovljah naravnost obožujejo nogomet. In prav zato sem še toliko bolj vesel, ker sem lahko svojo ekipo pripeljal na tekmo z Rudarjem."

Sledilo je še eno posebno srečanje. V večernem terminu se je proti medgeneracijski "reprezentanci" Rudarja pomerila ekipa igralcev, ki so Slovenijo zastopali na SP 2010 v JAR. V svoj matični klub jih je pripeljal Mišo Brečko.

V Trbovljah so zaigrali naslednji nekdanji reprezentanti: Jasmin Handanović, Aleksander Šeliga, Mišo Brečko, Milan Andjelković, Matej Mavrič Rožič, Siniša Andjelković, Branko Ilić, Andrej Komac, Valter Birsa, Miroslav Radulović, Bojan Jokić, Aleksander Radosavljević, Dalibor Stevanović, Nejc Pečnik, Džengis Čavušević. V vlogi selektorja je bil Milan Miklavič, njegov pomočnik Andraž Kirm.

Za zaključek slovesnosti, točno ob simbolični uri 20.22, je bilo v režiji trboveljske navijaške skupine Kamnita okrog stadiona prižganih sto bakel v čast Rudarjevega rojstnega dne.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.