Stockholm izstopil iz boja za ZOI 2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Stockholm ne bo kandidiral za izvedbo zimskih olimpijskih iger leta 2022, je za švedsko tiskovno agencijo TT povedal Sten Nordin, župan švedske prestolnice.
Oglej si celoten članek

"Ni lahko reči ne pri taki odločitvi, žal pa smo to morali storiti med našim mandatom. To ne pomeni, da ne bomo pozneje kandidirali za kakšne igre," je dejal Sten Nordin.

Glavni razlog za to odločitev je bil denar, saj mestni svet ni potrdil možnosti dodatnih investicij. Stockholm, ki je edine švedske OI gostil davnega leta 1912, bi igre pripravil skupaj z Årejem, okrog 500 kilometrov oddaljenem smučarskim središčem.

Organizatorja OI 2012 bo Mednarodni olimpijski komite (Mok) izbral v Kuala Lumpurju sredi leta 2015. Preostali kandidati so Oslo, Peking, Krakov s sosednjimi poljskimi in slovaškimi zimskimi središči, ukrajinski Lviv in kazahstanski Almaty.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.