Stoičkov: "Barça bo zlahka zmagala"

Foto: Žurnal24 Michael Laudrup prizna, da ima nova Barcelona več individualnih kvalitet. (Foto:
Michael Laudrup meni, da je Messijeva Barcelona boljša od t. i. dream teama, katerega član je bil tudi sam. Še en nogometaš iz tiste generacije, Hristo Stoičkov, pa pravi: "Barça bo zmagala z lahkoto."
Oglej si celoten članek
"Barça bo zmagala z lahkoto," v zmagovalca Lige prvakov ne dvomi Hristo Stoičkov, bolgarska legenda Barcelone. "Navajeni so na težke tekme in imajo izjemne igralce, kot so Messi, Xavi, Iniesta ... Zanje tekmec ni pomemben, ker vedno igrajo enako dobro. Guardiola jim je vzgojil motivacijo in željo po novih in novih lovorikah. Trener ima izkušnje iz dream teama in starih napak zagotovo ne bodo ponavljali," dodaja.

Michael Laudrup, Ronald Koeman, Hristo Stoičkov in soigralci so leta 1992 pod vodstvom trenerja Johana Cruyffa na starem Wembleyju osvojili takratni Evropski pokal prvakov (predhodnik Lige prvakov). Premagali so Sampdorio. Tisti Barceloni so rekli tudi dream team. Devetnajst let kasneje se katalonski ponos vrača v London, kjer bo prihodnjo soboto na novem Wembleyju igral finale letošnje sezone Lige prvakov z Manchester Unitedom.

"Dream team ni bil narejen tako, da bi podpisali štiri od 10 najboljših nogometašev na svetu. Bili smo dobri igralci, ki smo skupaj postali odlična ekipa. Imeli smo kvalitete, a ekipo smo šele morali sestaviti," je pogovor za španski časnik Marca začel nekdanji danski reprezentant, danes pa trener Mallorce, Laudrup. "Današnja Barcelona – pa tudi tista pod Frankom Rijkaardom pa ima več individualnih kvalitet in to ji daje več možnosti. Pomembno je, da žoga dobro kroži od igralca do igralca, a to je uporabno le, če imajo nekoga, ki lahko naredi razliko." To po mnenju Laudrupa ni le Lionel Messi. "Imajo Messija, ki je najboljši, a tu so še Andres Iniesta, Pedro, David Villa, Xavi in Dani Alves."

"Naš dream team je spremenil zgodovino kluba. Takrat je Barcelona postala tako poseben klub," se časov iz začetka 90. let prejšnjega stoletja spominja Laudrup. "Cruyff je definiral filozofijo kluba in naš slog igre, ta pa se prenaša s trenerja na trenerja in igralca na igralca. Ko odide Guardiola ali Puyol, kdorkoli ... se bo takšna igra nadaljevala."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.