Stojanović na robu elite, Verbič v težavah

Foto: Epa Dinamo Zagreb je v Bernu iztržil remi.
Foto: Epa Dinamo Zagreb je v Bernu iztržil remi.
V sredo so bile odigrane tri tekme zadnjega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov, tudi s slovenskim pridihom.
Oglej si celoten članek

Zagrebški Dinamo je na gostovanju pri Young Boys v Bernu prišel do ugodnega izida (1:1) pred povratno tekmo v Maksimirju. Petar Stojanović je vso tekmo igral na levem boku hrvaških prvakov. V prvem polčasu so bili konkretnejši domači, Kevin Mbabu jih je povedel v vodstvo že v drugi minuti. Dinamo je izenačil tik pred odmorom po golu Izeta Hajrovića. V nadaljevanju so imeli Švicarji terensko pobudo, gostje pa lepše priložnosti, toda ostalo je pri izidu iz prvih 45 minut.

Liga Evropa Zmaji dobili pomoč prijateljev

V precej težjem položaju se je znašel Benjamin Verbič s kijevskim Dinamom, na gostovanju pri Ajaxu v Amsterdamu so Ukrajinci namreč klonili (3:1). Nekdanji nogometaš Celja je odigral vso tekmo kot levi krilni napadalec. Vsi zadetki so padli že v prvem polčasu. Domači so povedli prek Donnyja van de Beeka, gostje so izenačili z zadetkom Tomasza Kedziore, v končnici prvega dela pa sta za Nizozemce zabila še Hakim Ziyech in Dušan Tadić.

Prestop Berić kmalu po poti reprezentančnega kolega

Atenski AEK je z nogo in pol že v skupinskem delu, potem ko je v gosteh ugnal madžarskega prvaka MOL Vidi (1:2), ki ga s klopi vodi nekdanji trener Olimpije Marko Nikolić. Domači so že sredi prvega polčasa ostali zgolj z deseterico po spornem rdečem kartonu Szabolcsa Husztija, nato pa padli v zaostanek z dvema goloma razlike po natančnih strelih Viktorja Klonaridisa in Anastasiosa Bakasetasa. Prav slednji je bil kmalu zatem izključen, kar so Madžari izkoristili in prek Danka Lazovića zabili gol upanja.

Že v torek je Crvena zvezda pred praznimi tribunami v Beogradu remizirala s Salzburgom (0:0), solunski PAOK je izvlekel ugoden rezultat pri Benfici (1:1), PSV Eindhoven pa je z zmago pri ekipi BATE Borisov (2:3) storil velik korak k skupinskemu deli elitnega evropskega klubskega tekmovanja.

Play-off za Ligo prvakov, prve tekme:

Young Boys Bern - Dinamo Zagreb 1:1 (1:1)
Mbabu 2.; Oršić 40.

Ajax Amsterdam - Dinamo Kijev 3:1 (3:1)
Van de Beek 2., Ziyech 35., Tadić 43.; Kedziora 16.

MOL Vidi - AEK Atene 1:2 (0:1)
Lazović 68.; Klonaridis 34., Bakasetas 49.
RK: Huszti (MOL Vidi) 23.; Bakasetas (PAOK) 53.

Crvena zvezda - Salzburg 0:0 (0:0)

Benfica - PAOK Solun 1:1 (1:0)
Pizzi 45./11m; Warda 76.

BATE Borisov - PSV Eindhoven 2:3 (1:1)
Tuominen 9., Hleb 88.; Pereiro 35./11m, Lozano 61., Malen 89.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.