Stojanović: "Zahtevam večjo pozitivno predrznost"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Slovensko nogometno reprezentanco v sredo ob 20.45 v Kopru čaka druga (prijateljska) tekma pod poveljstvom Slaviše Stojanovića. "Vsi igralci, ki so trenutno v kadru reprezentance, so produkt slovenske lige," je med drugim spomnil selektor.
Oglej si celoten članek

"Zahteval bom večjo pozitivno predrznost, večjo agresijo. Premalo prekrškov naredimo na nasprotnikovi strani. Niti pod razno si ne smemo dovoliti naivnih napak, za katere smo nemudoma kaznovani. Naj uživajo v igri v vsakem trenutku, a pod določenimi pravili," je pred tekmo s Škotsko v pogovoru za Šport TV dejal selektor slovenske nogometne reprezentance Slaviša Stojanović, ki si želi nadgraditi dobro igro iz drugega polčasa tekme proti ZDA.

Pred drugo tekmo na slovenski klopi se Slave ne slepi, da bodo proti kazenskemu prostoru Samirja Handanovića potovale le visoke žoge: "Škoti so v nekaterih momentih tudi napredovali, kar se tiče igre v polju. Ni več toliko fizičnih kontaktov in dolgih žog, kot so igrali pred leti. Igra v fazi napada je bistveno bolj raznovrstna, kot je bila še pred kratkim. Čaka nas zelo zahtevna tekma. Imajo kar nekaj igralcev, ki igrajo vidne vloge v angleških klubih. Gotovo so preskok igra, diagonalne žoge, prekinitve dovolj dobra informacija za tekme, ki nas čakajo, proti Norveški in Islandiji."

Stojanović je na seznam uvrstil tri igralce iz slovenske lige – Jasmina Handanovića, Dareta Vršiča in Daliborja Volaša. "Seveda pozorno spremljam igralce iz slovenske lige in jih bom tudi v prihodnje. Ko sem nastopil svoje delo, je bilo do konca slovenskega prvenstva zelo malo časa. /.../ Nikoli nisem zanemarjal slovenske lige. Vsi igralci, ki so trenutno v kadru reprezentance, so produkt slovenske lige. Trenerji v klubih dobro delajo in se veselim – če bodo igralci pokazali raven, da so lahko v reprezentanci, jih bom rade volje poklical," obljublja Stojanović.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.