Stoner oster do Rossija: Nič ni naredil

Foto: EPA
Foto: EPA
Aktualni svetovni prvak v razredu MotoGP Casey Stoner je bil zelo oster do tekmeca Valentina Rossija, ki na Ducatiju ni uspel ponoviti njegovih uspehov in se po koncu sezone vrača k Yamahi.
Oglej si celoten članek

Casey Stoner je pred prihodom k Hondi z odličnimi vožnjami navduševal navijače Ducatija. Avstralec je rdečim leta 2007 pripeljal naslov svetovnega prvaka in potrdil, da motocikel italijanskega giganta lahko konkurira Hondi in Yamahi. Tifozi ob odhodu Stonerja niso bili preveč razočarani, saj je na njegovo mesto prišel njihov ljubljenec Valentino Rossi, a slednji ni upravičil visokih pričakovanj. Po dveh slabih sezonah (druga sicer še ni končana, a je jasno, da jo bo The Doctor želel kar čim hitreje pozabiti) je bilo bolj ali manj jasno, da je velika italijanska ljubezen končana, saj se Vale v naslednji sezoni vrača k Yamahi, kjer je v preteklosti že blestel. Rossi je na Yamahi med letoma 2004 in 2010 vpisal 46 zmag in osvojil štiri od svojih sedmih naslovov svetovnega prvaka v kraljevem razredu, medtem ko je pri Ducatiju do zdaj zbral le dve uvrstitvi na stopničke.

Odločitev, da se Rossi vrača k Yamahi, pa ni prav nič navdušila njegovega velikega tekmeca Caseyja Stonerja. "Žal mi je Ducatija, da je Rossi sploh prišel. V tem času ni naredil ničesar razen, da se je pritoževal nad motorjem, a jasno je, da imajo dober motor, kar vseskozi dokazujeta Nicky Hayden in Hector Barbera. To so stvari, na katere ni treba biti ponosen. Vseskozi smo poslušali, kako bo dvignil Ducati do zvezd, a nismo videli nobenih rezultatov," je bil oster Stoner, ki je v treh letih na Ducatiju vpisal 23 zmag in osvojil tudi svoj prvi naslov svetovnega prvaka.

"Žal mi je ljudi, ki stojijo za tem motorjem. Valentino očitno ne želi voziti čez mejo in voziti motorja, ki ni popoln. To je sam priznal. Pri Yamahi je imel dober motor, a ga je vozil do skrajnih mej. Samo Bog pa ve, kako dober bi tisti motor lahko bil. Očitno je, da v Ducati ne želi vlagati truda, kar je veliko razočaranje za njih, ki dajo vse od sebe. Očitno je, da Rossi potrebuje ekstremno dober motor, da lahko zmaguje," je v Indianapolisu še pristavil Casey Stoner.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.