Stoner št. 1, 55 sekund pred Rossijem!

Foto: EPA casey stoner zmagal indianapolis 2011 Foto: EPA stoner honda zmagal indianapolis Foto: EPA stoner honda zmagal indianapolis Foto: EPA vn indianapolisa marc marquez moto2 Foto: EPA vn indianapolisa marc marquez moto2 Foto: EPA vn indianapolisa marc marquez moto2
Casey Stoner (Honda) drvi proti naslovu prvaka. VN Indianapolisa je dobil štiri sekunde pred Danijem Pedroso (Honda). Jorge Lorenzo (Yamaha) je bil četrti. Katastrofa pa za Ducati - zaradi težav s pnevmatikami Valentino Rossi 10., Nicky Hayden brez uvrstitve.
Oglej si celoten članek

Avstralec Casey Stoner (Repsol Honda) je kot Sebastian Vettel. Na 12. dirki sezone MotoGP-ja je zmagal sedmič in naredil velikanski korak do osvojitve letonjega naslova prvaka. Njegov edini tekmec za končno lovoriko, Španec Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha), je VN Indianpolisa končal na četrtem mestu in to kar 16 sekund za zmagovalcem. Pred njim sta bila še Španec Dani Pedrosa (Repsol Honda) in Američan Ben Spies (Fiat Yamaha). Slednji bi se morda lahko boril za zmago, če ne bi odpovedal na startu. Prava katastrofa se je v ZDA dogaja za Ducati. Težave s pnevmatikami so pomenile postanek Valentina Rossija in končno 10. mesto, Nicky Hayden je sicer začel odlično, a moral pred koncem odstopiti.


Kot vselej je odlično startal Pedrosa in s četrtega startnega mesta že v prvi zavoj zavil kot prvi. Sledila sta mu Stoner in Lorenzo. Povsem se je start ponesrečil Spiesu, ki je zdrsnil na deveto mesto. Po vsega treh krogih sta Dani in Casey naredila dve sekundi prednosti pred Jorgejem in Marcom Simoncellijem (Gresini Honda). Če se je Rossi vozil na 11. mestu, je Hayden za peto mesto prehitel Dovizisova. 19 krogov pred ciljem se je slab konec tedna za Rossija spremenil v katastrofalnega, ko je zapeljal v bokse in po menjavi pnevmatik nadaljeval na zadnjem, 17. mestu. Medtem je Stoner prehitel Pedroso in si hitro privozil varni dve sekundi prednosti. Sredi dirke so začele pnevmatike odpovedovati še Haydnu, Spies pa je skušal popraviti zapravljeno na startu - prebil se je na četrto mesto. Še več: v enem od krogov je bil celo sekundo hitrejši od Lorenza in ga je 10 krogov pred karirastvo zastavico tudi prehitel. Dva kroga pred koncem je Stoner vodil s štirimi sekundami prednosti, Hayden pa je s težavami s pnevmatikami Ducatija parkiral v boksih. Za nekaj drame je v zaključku poskrbel Španec Hector Barbera (Aspar Ducati), ki se je z osmega mesta zločil v zadnjem zavoju zadnjega kroga.

Marquez vse bliže Bradlu

V razredu Moto2 je Španec Marc Marquez (Suter) prednost Nemca Stefana Bradla (Kalex) 43 točk zmanjšal na 28. 18-letnik ni najbolje startal, a z nekaj lepimi prehitevalnimi manevri prišel do zmage v Indianapolisu. Bradl je bil šele šesti. Drugo mesto je osvojil še en Španec Pol Espargaro (FTR), za popolno špansko zmagoslavje pa je poskrbel tretji Esteve Rabat (FTR). Brez pravega tekmeca je dirko v razredu do 125 kubičnih centimetrov dobil še en Španec Nico Terol (Aprilia) in prednost v seštevku povečal na 26 točk. Drugi je bil njegov rojak Maverick Vinales (Aprilia), tretji pa Nemec Sandro Cortese (Aprilia). Francoz Johann Zarco (Derbi), ki je drugi v točkovanju, je bil peti.

VN Indianapolisa, MotoGP, končni vrstni red:

1. Casey Stoner (Repsol Honda)
2. Dani Pedrosa (Repsol Honda) +4,828
3. Ben Spies (Fiat Yamaha) +10,603
4. Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) +16,576
5. Andrea Dovizioso (Repsol Honda) +17,202
6. Alvaro Bautista (Rizla Suzuki) +30,447
7. Colin Edwards (Yamaha Tech 3) +39,690
...
10. Valentino Rossi (Ducati) +55,345

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.