Stonerju 40. "pole" v karieri

Foto: EPA
Foto: EPA
Svetovni prvak Casey Stoner bo nedeljsko dirko svetovnega motociklističnega prvenstva za veliko nagrado Katalonije v Barceloni začel s prvega startnega mesta v razredu motoGP, kar mu je uspelo 40. v karieri. V kvalifikacijah pred peto dirko sezone je ugnal Jorgeja Lorenza (Yamaha), vodilnega v točkovanju letošnjega SP.
Oglej si celoten članek

Jorge Lorenzo je za Caseyjem Stonerjem, ki se po letošnji sezoni poslavlja od motociklistične karavane, zaostal 0,146 sekunde, tretjeuvrščeni Cal Crutchlow (Yamaha) pa 0,253. Nekdanji svetovni prvak Valentino Rossi (Ducati) je bil šele deveti.

V razredu moto2 je bil na dirkališču Montmelo najboljši Marc Márquez (Suter) in si je priboril 11. prvo startno mesto, drugi je bil njegov španski rojak Pol Espargaro (Kalex), tretji pa Thomas Lüthi (Suter).

Španec Maverick Vinales (Honda) bo z najboljšega startnega mesta začel dirko v najšibkejšem razredu moto3. Drugi čas kvalifikacij je zabeležil Zulfahmi Khairuddin (KTM), tretjega pa Louis Rossi (Honda).

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.